Естествено, че ще останем без газ, ако не плащаме в

...
Естествено, че ще останем без газ, ако не плащаме в
Коментари Харесай

Овчаров: Трябва да сме благодарни на Русия, че не ни спря газа

Естествено, че ще останем без газ, в случай че не плащаме в рубли. Имаме право на избор. Трябва да сме признателни, че не стопираха газа в края на февруари. Това сподели в предаването " Лице в лице “ по bTV някогашният енергиен министър Румен Овчаров.

" Имаме съществуване на мазут в топлофикациите за към 5 дни. Това не ни взема решение проблемите в дълготраен проект. След това, популярност Богу, идва лятото и става топло, само че промишлеността ще има потребност от газ. Илюзията, че ще се усилят количествата от Азербайджан, е малко противоречива. Между 25 и 30% от този газ също е съветски. Не отхвърлям и тезата, че газ няма да има и за Азербайджан “, разясни той.

" Защо подхождаме с такова самочувствие? Очакваме, че Русия и Путин са доста великодушни? Не може да играем като че сме сами на шахматна дъска “, сподели още Овчаров.

" Днес четох, че една от Ватиканските банки е купила рубли “, показа той.

Що се отнася до отхвърли на Българска социалистическа партия България да даде оръжие на Украйна, проф. Овчаров дефинира позицията на левицата за войната като " най-консистентната и най-принципната “.

" Не зависи от това чие произвеждане са бомбите. Затова Българска социалистическа партия е кардинална и ние сме срещу войната. Мислите си, че като изпратим някакви оръжия войната ще спре? Ще бъде по-миролюбиво? “, попита той. Според него в цялата тази история България е доста в периферията.

" Светът е изправен пред доста комплицирана алтернатива – да разреши на няколко Зевса да си вършат каквото си желаят, разпоредбите да важат всички или да има нови стоманени пердета “, счита проф. Овчаров.

Той дефинира присъединяване на Българска социалистическа партия в държавното управление като " животоспасяващото за българската страна “.

Според него и двете кандидатури за началник на Българска народна банка са противоречиви и ненадеждни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР