Естебан Окон записа най-доброто време във втората тренировка преди спринта

...
Естебан Окон записа най-доброто време във втората тренировка преди спринта
Коментари Харесай

Окон оглави класирането във втората тренировка в Бразилия

Естебан Окон записа най-хубавото време във втората подготовка преди спринта и надпреварата за Гран При на Сао Пауло. Както постоянно в спринтов уикенд втората подготвителна сесия бе напълно отдадена на спортни симулации и класирането не бе доста представително за действителното движение на колите.

Все отново заглавията бяха откраднати от Окон, който с време от 1:14.604 съумя да оглави класирането, побеждавайки с 0.184 секунди водача на Ред Бул Серхио Перес. Трети и четвърти се подредиха Джордж Ръсел и вторият водач на Алпин Фернандо Алонсо, които бяха със надлежно 0.312 и 0.445 по-бавни от Окон.

Световният първенец Макс Верстапен, който ще стартира днешният спринт от втората позиция даде петото най-хубаво време в границите на втория час за подготовка, а спечелилият от квалификацията през вчерашния ден Кевин Магнусен бе с деветия най-хубав резултат. Между двамата съумяха да се наредят Люис Хамилтън, Пиер Гасли и Мик Шумахер. 

Най-активен в границите на сесията бе Себастиан Фетел, който направи цели 43 обиколки на пистата „ Интерлагос “. Неговият съотборник Ланс Строл пък бе с втория максимален актив, като канадецът направи 42 тура на бразилското трасе. Най-малко обиколки направи водачът на Макларън Ландо Норис, който приключи тренировката с 24 тура.

Предпоследният спортен уикенд във Формула 1 за 2022 година продължава в 21:30 часа българско време довечера с поледния спринт за сезона. Той ще бъде с дълготрайност от 24 обиколки, а резултатите от нещо ще дефинират и реда за пускане в утрешната Гран При на Сао Пауло.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР