Ескалират днес и утре температуратурите в Гърция, достигайки много високи

...
Ескалират днес и утре температуратурите в Гърция, достигайки много високи
Коментари Харесай

Мор в Атина: Термометърът показа с термокамера 84 градуса по Целзий

Ескалират през днешния ден и на следващия ден температуратурите в Гърция, достигайки доста високи стойности най-вече в континенталните елементи, само че също и в островните региони.

Според метеорологичния бюлетин, високите температури доближават своя връх през днешния ден като ориентировъчно оптималната стойност на температурата доближава в северната част на континента 38 до 39 градуса, а в Централна Македония и вътрешността на Епир 40 до 42 градуса по Целзий. В центъра на Атина живакът доближи през днешния ден 45 градуса.



Още по-високи температури бяха " уловени " от термокамерата на асфалта и колите. 

Снимките са оповестени във Фейсбук на EnternityGR и всички те са снимани с термокамера.

На покрива на колата са установени 84 градуса по Целзий, до момента в който в профил доближава до 70,1 градуса. На друга фотография температурата на асфалта варира от 57,5 градуса до 62,3 градуса.

Атика се трансформира в камина поради жегата " Клеон ", като ситуацията е извънредно тежка. Показателно е, че температурата скочи до небесата, като жегата беше непоносима, а живакът в центъра на Атина, по-точно в " сърцето " на Синтагма, сподели даже 45 градуса по Целзий.



Междувременно президентските гвардейци, макар жегата, остават неподвижни на позициите си пред Паметника на Незнайния боец пред Парламента. Както се вижда на фотосите, доста постоянно дежурният се доближава до тях, с цел да им даде ледена вода и да изтрие потта от лицата им.

Въпреки високите температури, туристите не се поколебаха и отидоха до Синтагма, с цел да снимат евзоните.

Евзоните е термин, употребен от времето на Омир, са другите полкове от елитни батальони на леката пехота на гръцката войска. В момента те са част от гръцката президентска армия, церемониална част, която охранява гръцкия парламент и гробницата на Незнайния боец на площад Синтагма в Атина.



Горещата вълна " Клеон " навлиза в страната през днешния ден с малко " отмора " от рискови температури в неделя, 16 юли, къдогато температурата ще падне с 2 до 4 градуса. Към края на идната седмица има наклонност за ново покачване на температурите, събитие, което се следи от синоптиците.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР