Ескалацията на търговската война между САЩ и Китай постави под

...
Ескалацията на търговската война между САЩ и Китай постави под
Коментари Харесай

Ескалацията на търговската война удари сериозно Уолстрийт

Ескалацията на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай сложи под напън азиатските акции през днешния ден, само че мненията от страна на щатския президент Доналд Тръмп, който съобщи, че чака договарянията да бъдат сполучливи, подкрепя пазарните настройки.

Китайските пазари, които бяха пометени в ранната търговия, ограничиха загубите си в резултат на признаците за държавна поддръжка.

Китай разгласи през вчерашния ден, че ще наложи по-високи мита върху щатски артикули за 60 милиарда $ след решението на Вашингтон от предходната седмица да вдигне митата върху китайски импорт за 200 милиарда $.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI губи 0.9%, откакто по-рано през сесията показателят падаше с 1.25%, достигайки най-ниското си равнище от 30 януари.

Азиатските пазари получиха известна поддръжка от мненията на Доналд Тръмп, който късно през вчерашния ден съобщи, че договарянията с Китай “ще са доста сполучливи ”. Това оказа помощ за оскъпяването на щатските индексни фючърси с над 0.5%, макар че настройките остават нежни.

Волатилността от понеделник сподели по какъв начин “завоят на 180 градуса ” в реториката на Съединени американски щати по отношение на комерсиалните договаряния е изплашил пазарите, съобщи пред Ройтерс Пракаш Сакпал, икономист в ING в Сингапур.

“Не чакаме това положение на пазарите да завърши бързо, до момента в който не се стигне до някакво решение, до градивен разговор и нещо доста солидно във връзка с покупко-продажбите. Надеждите за това обаче сега са малко неуместни, ” сподели още той.

Азиатските пазари бяха повлечени надолу от понижението при китайските акции, като показателят на MSCI за Китай падна с 1.6%. Китайският показател на сините чипове CSI300 се колебаеше сред позитивна и негативна територия, в резултат на признаците за възможна поддръжка от страната, преди да завърши утринната сесия с намаляване от 0.2%.

Австралийският главен показател изгуби 0.9%, до момента в който японският се намали с 0.8%, докосвайки най-ниското си равнище от средата на февруари.

От службата на комерсиалния представител на Съединени американски щати оповестиха през вчерашния ден, че възнамеряват да провеждат обществена полемика идващия месец за опцията от налагането на мита от до 25% на китайски импорт за още 300 милиарда $.

Повишението на митата раздруса пазарите по света, макар че Тръмп съобщи, че ще се срещне с китайския президент Си Дзинпин идващия месец.

Вчера щатският показател Dow Jones Industrial Average падна с 2.38%, до 25 324.99 пункта. S&P 500 се намали с 2.41%, до 2 811.87 пункта, до момента в който софтуерният Nasdaq Composite изгуби 3.41%, до 7 647.02 пункта.

Вследствие на повишеното търсене на активи убежища, лихвите по щатските държавни облигации останаха покрай шестседмичните дъна, макар че набъбнаха след мненията на Тръмп. Лихвата по 10-годишните бумаги за последно бе на равнище от 2.4157%, спрямо равнището на затваряне от 2.405% в понеделник.

Лихвата по 2-годишните облигации се увеличи от 2.193% до 2.1945%.

В понеделник някои трейдъри се притесняваха, че Китай, която е най-големият задграничен заемодател на Съединени американски щати, може да разпродаде щатски държавни скъпи бумаги като ответна реакция на решенията на амдинистрацията на Доналд Тръмп. Повечето анализатори обаче опровергаха сходна възможност.

След като по-рано денем падаше по отношение на йената, доларът се стабилизира и нараства с 0.25% по отношение на японската валута - до 109.57.

Еврото бележи покачване от към 0.1% по отношение на $, до 1.1238, до момента в който доларовият показател, който следи представянето на $ по отношение на шест други съществени валути, остава съвсем без смяна на равнище от 97.313.

По-рано през днешния ден китайският юан падна до ново дъно за 2019 година, преди да тръгне нагоре. За последно китайската валута се търгуваше на равнище от 6.8933 по отношение на $, поскъпвайки с 0.28% за деня.

Цените на петрола набъбнаха, подкрепени от напрежението в Близкия Изток, макар че растежът бе стеснен от опасенията към търовската война. Саудитска Арабия разгласи, че два от петролните й танкери са били измежду плавателните съдове, нападнати покрай крайбрежието на Обединените арабски емирства.

Щатският лек недопечен нефт нарастна с 0.33%, до 61.24 $ за барел, до момента в който петролът от сорта брент добави 0.36% към цената си, до 70.48 $ за барел.

Златото изтри растежа в цената си, откакто преди този момент нарастна. Спот цената на метала остана без смяна на равнище от 1 299.35 $ за тройунция. Биткойнът добави 2.2%, до 7 984.11 $. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР