Ескалацията на ситуацията около Украйна се превърна в основна тема

...
Ескалацията на ситуацията около Украйна се превърна в основна тема
Коментари Харесай

САЩ и Русия обсъждат ситуацията около Украйна през януари

Ескалацията на обстановката към Украйна се трансформира в съществена тематика през последните седмици. Дори диалозите сред президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън не помогнаха. След тях Москва сложи свои условия за разрешаване на „ рецесията към Украйна “.

Официални представители на Съединени американски щати и Русия потвърдиха, че след новогодишните празници ще стартират да разискват обстановката към Украйна, която остава напрегната към този момент съвсем два месеца. Намерението на Съединени американски щати и Русия да продължат разговора дава вяра, че идната година ще бъде по-добра. Това сочат и прогнозите на капиталовите банки, които допускат отпадане на глобите и последователно разрешаване на обстановката към Украйна, написа The Bell.

Русия и Съединени американски щати ще проведат договаряния по въпросите на сигурността на 10 януари, оповестиха през днешния ден задграничните организации, като се позоваха на неназован американски чиновник. Той съобщи, че два дни по-късно, на 12 януари, евентуално ще се организира среща сред Русия и НАТО, а на 13 януари – среща сред Русия и ОССЕ, в която ще вземат участие Съединени американски щати и редица европейски страни.

По време на диалозите сред Съединени американски щати и Русия ще бъдат разисквани контролът на нуклеарните оръжия и напрежението към Украйна, заяви източникът. „ Когато седнем на масата за договаряния, Русия ще може да изложи своите опасения, а ние ще изложим нашите – във връзка с съветските дейности. Ще има области, в които можем да реализираме прогрес, и области, в които няма да реализираме единодушие. Това е същността на дипломацията “, цитира думите му Агенция Франс Прес.

Руското външно министерство удостовери, че диалозите със Съединени американски щати може да се проведат на 10 януари, а с НАТО – на 12 януари, само че към момента не е реализирано дефинитивно и цялостно съглашение.

Заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков съобщи, че представителят на американската администрация е посочил Украйна и контрола върху въоръженията като тематики на диалозите. Според него това са прекомерно нереални теми; Русия ще упорства за разискване на план на двустранен контракт за гарантиране на сигурността със Съединени американски щати и план на многостранно съглашение с НАТО. В средата на декември Москва изпрати оферти по тематиката до Съединени американски щати и НАТО.

Те бяха под формата на проектоспоразумения със Съединени американски щати и страните от НАТО, някои от които явно е невероятно да бъдат изпълнени. Основното оръжие на Съединени американски щати по време на ескалацията през ноември-декември бяха предизвестията за глобите, на които ще бъде подложена Русия при положение на навлизане в Украйна.

Най-лошият сюжет към Украйна, разказан от специалистите, интервюирани от The Bell, планува директен боен конфликт и допустимо най-строгите наказания – заледяване на „ Северен поток “ и отвод от импорт на съветски нефт. Затова е добра вест, че страните взеха решение да стартират новата година с договаряния.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР