Ескалация на напрежението в Русия тази нощ - лидерът на

...
Ескалация на напрежението в Русия тази нощ - лидерът на
Коментари Харесай

Лидерът на ЧВК Вагнер призова руската армия на бунт срещу военното ръководство

Ескалация на напрежението в Русия тази нощ - водачът на частната военна формация " Вагнер " Евгений Пригожин прикани съветската войска на протест против военното управление. По думите му, 25 хиляди бойци на Вагнер са пресекли съветската граница и са в Ростов.

Независимо удостоверение на информацията няма. Според съветското министерство на защитата, думите на създателя на " Вагнер " не дават отговор на истината. Междувременно съветският антитерористичен комитет образува дело за апел към въоръжен бунт против Пригожин. От нощес ограниченията за сигурност в Москва са засилени, в града няма интернет.

Бронетранспортьори и военни камиони по улиците. Военни по входовете на огромните метростанции. Заграждения пред държавни и държавни здания. Така осъмна Москва. По думите на кмета Собянин, се организират " антитерористични интервенции " и помоли жителите за схващане. Кадри, оповестени в Телеграм канали, демонстрират по какъв начин танкове влизат в съветския град Ростов. Твърди, се че това са подразделения на частната военна войска " Вагнер ". Това твърди и водачът.

Евгений Пригожин, притежател на ЧВК " Вагнер ": " Влизаме в Ростов. Силите, които министерството на защитата изпрати, по-скоро наборници, с цел да ни спрат, отстъпват. Ние не водиме война с деца. Ние не убиваме деца. Деца убива ШойгУ, като изпраща необучени бойци, включително наборници, на война. Той изпрати против нас 18 годишни момчета. Воюваме единствено с експерти, само че в случай че някой застане на пътя ни - ще бъде погубен. Подаваме ръка на всеки, не я отхвърляйте. Продължаваме напред - ще стигнем до края! "

Потвърждение на информацията от самостоятелен източник няма. Вчера Пригожин упрекна Министерството на защитата в нанасяне на удари против позиции на " Вагнер ". Москва отхвърли изказванията му като неистини. Самият Пригожин твърди, че апелът му не е прелом, а по-скоро " поход за правдивост ". Към бойците на " Вагнер " и в опит да успокои обстановката се обърна зам.-командир на съветските сили в Украйна Сергей Суровикин.

" Обръщам се към управлението, командирите и бойците от частната военна компания " Вагнер ". Заедно изминахме сложен и тежък път. Заедно воювахме. Заедно рискувахме. Търпяхме загуби. Заедно побеждавахме. Ние сме от една кръвна група. Докато не е късно, би трябвало и е належащо да се подчните на волята и заповедтат на законно определения президент на Руската федерация. Спрете конвоите и ги върнете в базите им ", сподели ген. Сергей Суровикин, зам.-командир на съветските сили в Украйна.

От Кремъл обявиха, че президентът Владимир Путин е осведомен за развиването на обстановката. Губернаторът на Ростовска област написа в Телеграм канала си, че службите за сигурност си правят работата и прикани жителите към успокоение.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР