Есенният салон на изкуствата Пловдив 2022 е най-големия културен формат

...
Есенният салон на изкуствата Пловдив 2022 е най-големия културен формат
Коментари Харесай

Два дни до началото на най-големия културен формат в Пловдив

Есенният салон на изкуствата Пловдив 2022 е най-големия културен формат в града, който сплотява в себе си фестивали и обособени събития от всички жанрове - музика, спектакъл, танц, литература, образни изкуства, изложения, арт съоръжения и доста други, оповестиха от Общината.

Организира се от община Пловдив и сътрудници - културни институти, креативен гилдии, културни оператори . Традиционно, формалното разкриване е постоянно на 1 септември. През актуалната 2022 година  е неговото 18-то издание.

Тази година откриването на Есенния салон на изкуствата Пловдив 2022 година се осъществя под мотото „ Калейдоскоп от страсти “ и негов самобитен хазаин е Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „ Проф. Асен Диамандиев “ в партньорство с Отдел Култура на Община Пловдив, Консорциум „ Изкуство и обучение “, Държавна Опера Пловдив и Държавен куклeн спектакъл Пловдив.

Събитието се финансира от община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2022. Официалното разкриване на Есенния салон на изкуствата сплотява 5 разнообразни местоположения в дейния център, всяка от които ще семейства няколко разнообразни по род и жанр осъществявания.

И с цел да е дълга и приветлива вечерта, отдадена на изкуствата, събитията ще се повтарят през избран период от време. Така публики и реализатори ще могат да се движат свободно и да избират мигове и креативен послания - самобитен калейдоскоп от страсти. Достъпът до събитието е свободен.

Отново на 1 септември, в 18.00 часа в Балабанова къща ще се състои формалното разкриване на Националните есенни изложения, част от Есенния салон на изкуствата. Те също обичайно стартират постоянно на 1 септември и не престават до края на месеца в изложбените пространства на Балабанова къща, Къща Хиндлиян и Къща Мексиканско изкуство в Старинен Пловдив.

Тазгодишните изложения са под надслова „ Споделено пространство “. Организатори са Община Пловдив, ОИ Старинен Пловдив и фондация Култура и актуалност, куратор е проф. доктор Галина Лардева. Достъпът до събитието е свободен.
 
Това са единствено два акцента от програмата в първия ден. От септември до ноември Пловдив се трансформира в сцена -
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР