Есен във Венеция“ връща читателя към есента на 1948 година,

...
Есен във Венеция“ връща читателя към есента на 1948 година,
Коментари Харесай

Предложение за четене: „Есен във Венеция“ - разказ за Ърнест Хемингуей и последната му муза

„ Есен във Венеция “ връща читателя към есента на 1948 година, когато Ърнест Хемингуей и четвъртата му брачна половинка посещават за пръв път неповторимата Венеция.

Тогава той е съвсем петдесетгодишен и не е разгласил разказ от цяло десетилетие. И не щеш ли освен градът сграбчва сърцето му, само че и негова жителка – Адриана Иванчич, красива венецианка, преди малко приключила гимназия.

Връзката им (по изказване и на двамата чисто платонична) трае дълги години, през които Адриана въодушевява трийсет години по-възрастния Хемингуей да приключи великите си финални произведения.

В увлекателната книга на Робилант, която по-скоро се чете като разказ, в сравнение с биография, срещаме любовници, някогашни съпруги, другари, издатели и даже изцяло непознати хора, които Папа увлича в своите чествания, мании и драми.

За създателя

Андреа ди Робилант е роден в Италия, получил е образованието си в Колумбийския университет, където специализира интернационалните връзки.

Автор е на „ Венецианска обич “, „ Лучия: венецианският живот в епохата на Наполеон “, „ Неустоимият север: от Венеция до Гренландия по следите на братята Зен “ и „ В гонене на розата “. Живее в Рим.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР