ЕС трябва да затегне визовите норми и сигурността на границите,

...
ЕС трябва да затегне визовите норми и сигурността на границите,
Коментари Харесай

ЕС иска по-строги проверки за недопускане на руски шпиони

ЕС би трябвало да затегне визовите правила и сигурността на границите, с цел да не допусне съветски шпиони, съобщи в петък комисарят по вътрешните работи на блока. Илва Йохансон, която управлява политиката на Европейски Съюз в региона на вътрешната сигурност, съобщи, че съветският президент Владимир Путин " би желал да унищожи Европейския съюз... той се опасява от нас ".

" Нуждаем се от по-строги инспекции при кандидатстване за визи и по-голяма сигурност по границите ни ", съобщи тя на конференция в Атина във връзка първата годишнина от съветското навлизане. Новата обновена Шенгенска осведомителна система ще влезе в действие на 7 март, сподели Йохансон, визирайки европейската зона без паспорти, обхващаща 27 страни.  " Днес единствено половината от лицата, които влизат в Европейския съюз с виза, се ревизират в Шенгенската осведомителна система. Това значи, че имаме доста руснаци, които не се ревизират ", сподели тя. Биометричните инспекции са нужни при положение, че сътрудниците употребяват подправени паспорти, сподели тя, като означи, че предходната година от Европейски Съюз са били експулсирани към 400 съветски шпиони.

" Ние сме голяма опасност за Путин, тъй като имаме народна власт ", сподели Йохансон. България и Румъния би трябвало да бъдат включени в Шенген през тази година, с цел да допринесат за обмена на полицейска информация, сподели комисарят. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР