ЕС ще проведе пълно разследване и ще разбере кой прекъсна

...
ЕС ще проведе пълно разследване и ще разбере кой прекъсна
Коментари Харесай

ЕС иска щателно разследване на газопроводите от Русия до ЕС

ЕС ще организира цялостно следствие и ще разбере кой прекъсна “Северен поток 1 ” и “Северен поток 2 ”, споделиха от Брюксел.
Председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен разказа следствието като задача от първостепенна значимост. Във вторник от Дания предизвестиха, че в регионите на течове от “Северен поток 1 ” и “Северен поток 2 ” има толкоз доста метан, че е допустима детонация. Не е изключено даже, в случай че минат от там, корабите да изгубят плаваемост. Течовете на газ могат да продължи няколко дни или даже повече от седмица. Това обясниха специалисти след гърмежите, които повредиха газопроводите. 
Германия назова случая “целенасочена офанзива ”. Малко по-късно Швеция и Дания се причислиха към тази оценка.
" Русия употребява газа като оръжие против Запада. Те се пробват да подкопаят поддръжката ни за Украйна. Опитват се да я създадат прекомерно скъпа. Трябва да разгледаме разновидността, в който тези гърмежи носят изгода на Русия. Чрез опит да бъде дестабилизиран пазара на горива в Европа. Да бъде основана още по-голяма неопределеност и неустановеност от сегашната. Трябва да се означи още, че гърмежите станаха тъкмо в деня, в който беше открит газопровода Балтийска тръба. Той минава тъкмо през този регион ”, сподели Андерс Нилсен, боен анализатор от Дания. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР