ЕС ще предложи нови санкции срещу Русия, включително налагането на

...
ЕС ще предложи нови санкции срещу Русия, включително налагането на
Коментари Харесай

Председателят на ЕК представи предложенията за нови санкции срещу Русия


Европейски Съюз ще предложи нови наказания против Русия, в това число налагането на петролно ембарго, сподели пред Европейския парламент ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Това ще бъде шести пакет от наказания против Москва, осведоми Нова тв.

Част от тях са ориентирани против високопоставени съветски военни, в това число против " управлявалите интервенцията в Мариупол ". Списъкът със наказания ще включва лица и организации, за които Европейски Съюз счита, че са виновни за събитията в Буча и Мариупол.

Предлага се и изключването на " Сбергбанк " и още две банки от системата SWIFT, както и възбрана за лъчение на редица съветски телевизионни канали. Ограниченията за трите основни ТВ канала на Москва се чака да бъдат наложени поради " съзнателно разпространяване на дезинформация " за обстановката в Украйна.

" Те повече няма да имат право да популяризират наличието си в Европейския съюз под каквато и да е форма - кабел, спътник, интернет и приложения за смарт телефони. Тези рупори усилват нападателно лъжите и пропагандата на съветския президент Владимир Путин ", съобщи Фон дер Лайен пред депутатите в Страсбург.

Европейската комисия предлага да се забрани напълно вносът на съветски нефт в Европейски Съюз. Предложението е за ембарго за период до 6 месеца и на петролни артикули - за 8 месеца. Изключение ще бъде направено за Унгария и Словакия, защото те внасят по-голямата част от петрола си от Русия, нямат достъп до море и не могат да получават енергийни запаси по различни пътища толкоз бързо, колкото другите страни от Европейски Съюз.

Съгласно настоящата процедура в Брюксел планът за наказания първо би трябвало да бъде утвърден от Европейска комисия, а по-късно да бъде показан за разглеждане от посланиците на 27-те държави-членки на Европейски Съюз. След утвърждението Съветът на Европейски Съюз на ниво министри на външните работи следва също да утвърди ограничаващите ограничения.

По-рано глобите се обявяваха публично едвам след окончателното им утвърждение. От март тази година обаче ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен стартира да показва обществено разкритикуван набор от оферти за наказания незабавно след утвърждението им от Европейска комисия.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР