ЕС се нуждае от по-комплексни решения от сега обсъжданите, за

...
ЕС се нуждае от по-комплексни решения от сега обсъжданите, за
Коментари Харесай

Австрия и Словакия искат от ЕС нови решения по въпроса за бежанците

ЕС се нуждае от по-комплексни решения от в този момент обсъжданите, с цел да може да уреди въпроса с бежанците. Това съобщи в Словакия австрийският министър на външните работи Карин Кнайсъл, представена от ДПА. С оглед на големите демографски промени в страните на генезис на бежанците съюзът се нуждае " от общи решения, които не може просто да бъдат сведени до квоти ", съобщи Кнайсъл.

Тя е на първото си задгранично посещаване като първи посланик на новата ръководеща коалиция във Виена, оповестява bTV

В Братислава Кнайсъл се срещна с Иван Корчок, държавен секретар на Словакия по въпросите на Европейски Съюз, който изрази мнение, сходно с нейното.

Квотите не работят, тъй като подценяват желанията на множеството бежанци, които желаят да отидат в по-богатите страни от съюза, а не в такива като Словакия, съобщи той.

През 2015 година Словакия стана първата страна членка оспорила по правосъден ред квотния проект на Европейски Съюз, който предвиждаше пристигналите на негова територия хора да бъдат поравно разпределени сред обособените страни от съюза. Братислава загуби това дело в Съда на Европейски Съюз и за разлика от Унгария съобщи, че приема решението на съда.

Кнайсъл сподели, че Словакия е намерила други способи да изрази положителната си воля по въпроса за миграцията, като да вземем за пример спонсорира стратегии за защита на границите и бежанците в други страни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР