ЕС предупреди Марк Зукърбърг за разпространението на дезинформацияв социалните медийни

...
ЕС предупреди Марк Зукърбърг за разпространението на дезинформацияв социалните медийни
Коментари Харесай

ЕС отправи предупреждение към “Мета“ и Х заради дезинформация за “Хамас”

ЕС предизвести Марк Зукърбърг за разпространяването на дезинформацияв обществените медийни платформи на Meta след нападението на " Хамас " против Израел, оповестяват от Би Би Си.

Той заяви на Meta, която е притежател на Фейсбук и Instagram, че " разполага с 24 часа ", с цел да предприеме дейности и да съблюдава европейското законодателство.

Фирмите за обществени медии означиха внезапен растеж на дезинформацията за спора, в това число подправени изображения и неправилно обозначени видеоклипове.

Във вторник Европейски Съюз предизвести X, известна преди като Twitter, за сходно наличие.

Ръководителят - Тиери Бретон съобщи, че Мета би трябвало да потвърди, че е подхванала " навременни, усърдни и справедливи дейности ".

В писмо той съобщи, че компанията има 24 часа, с цел да му опише за " пропорционалните и ефикасни " ограничения, които е подхванала, с цел да противодейства на разпространяването на дезинформация в своите платформи.

Междувременно Европейската комисия напомни на всички компании за обществени медии, че те са законово задължени да предотвратяват разпространяването на нездравословно наличие, обвързвано с палестинската войнствена формация " Хамас ", която е неразрешена зарадитерористична активност в Европейски Съюз.

" Съдържанието, популяризирано онлайн, което може да бъде обвързвано с " Хамас ", се квалифицира като терористично наличие, нелегално е и би трябвало да бъде отстранено както според Закона за цифровите услуги, по този начин и според Регламента за терористичното наличие онлайн ", съобщи представител на Комисията.
Предупреждение заИлон Мъск


Снимка Getty Images:Илон Мъск

Във вторник, представител на Комисията написа в писмо доМъск, че макар предизвестията " наличието с принуждение и тероризъм " не е било свалено от X.

Мъск съобщи, че компанията му е подхванала дейности, в това число и унищожаване на новосъздадени сметки, свързани с " Хамас ".

Той изиска от Европейски Съюз да изброи хипотетичните нарушавания.

Интервенциите идват дни откакто " Хамас " извърши нахлуване против Израел, при което починаха стотици поданици и бяха взети десетки заложници.

В отговор израелските сили нанесоха талази от ракетни удари по Газа, при които починаха повече от 900 души.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР