ЕС осъжда решението на Република Сръбска в Босна и Херцеговина

...
ЕС осъжда решението на Република Сръбска в Босна и Херцеговина
Коментари Харесай

ЕС: Решението на Република Сръбска да награди Путин с орден е лош сигнал

ЕС осъжда решението на Република Сръбска в Босна и Херцеговина да награди съветския президент Владимир Путин с медал на Републиката, съобщи представителят на Европейската работа за външна активност Петер Стано:

 

" Путин е този, който е директно виновен за противозаконната експанзия в Украйна. Той дава заповеди, вследствие на които се убиват украински цивилни и се унищожава цивилната инфраструктура. Заставането до Путин при такива условия изолира Република Сръбска и нейното управление в интернационален проект. В Европейски Съюз няма място за награждаване на политици, които подреждат унищожаването на прилежаща страна и избиването на народа ѝ. Това решение на република Сръбска е почтено за жалост и дава неправилен сигнал ".

 

Вчера президентът на Република Сръбска в Босна и Херцеговина Милорад Додик награди Путин с ордена " за особена патриотична угриженост и обич към Република Сръбска и принос за укрепването на руско-сръбското съдействие ". 

 

Запитан за изказванията на Додик, че е време всички сърби да заживеят в една страна, Стано отговори, че той доста добре знае какво се чака от него, с цел да може Босна и Херцеговина да реализира прогрес по пътя си към Европа, в това число и че страните членки отхвърлят всякаква разделяща изразителност и дейности, подкопаващи интегритета на Босна и Херцеговина. 

 

" Ако господин Додик продължи в този дух, страните членки също ще вземат решение за своите последващи дейности ", акцентира Стано.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР