ЕС опровергава опасенията на бизнеса, че зелените политики засягат конкурентоспособността

...
ЕС опровергава опасенията на бизнеса, че зелените политики засягат конкурентоспособността
Коментари Харесай

Антизелената реторика в предизборната кампания за ЕП можела да създаде трайни щети за ЕС

ЕС опровергава опасенията на бизнеса, че зелените политики засягат конкурентоспособността
Ръководителят на Европейски Съюз по въпросите на климата Вопке Хукстра " предизвести, че блокът не трябва да се подлъгва по " подправения роман ", че дейностите против световното стопляне подкопават конкурентоспособността на европейските предприятия ", написа Financial Times.

Вестникът цитира думите му в изявление, обещано преди предложенията, които би трябвало да бъдат показани идната седмица по отношение на задачите на Европейски Съюз за 2040 година: " Трябва да стъпим на два крайници: единият крайник са дейностите в региона на климата, а другият - справедливият преход, конкурентоспособността и процъфтяващата бизнес общественост, тъй като и двете са нужни. "

Документът продължава: " Брюксел има намерение да предложи Европейски Съюз да понижи излъчванията с 90% до 2040 година спрямо равнищата от 1990 година, съгласно чернови на документа, с които се е срещнал Financial Times. "

На друго място Politico интервюира Тереса Рибера, която оповестява: " Европейските десноцентристки водачи, които нападат зелените политики, единствено подхранват възхода на популизма в жанр Тръмп, предизвестява в изявление испанският вицепремиер. "

Той продължава: " Сега, когато Европа се приготвя за европейските избори през юни, тя се притеснява, че антизелената изразителност в акцията, която се появява от Европейската национална партия (ЕНП), най-голямата политическа група в Европейския парламент, може да сътвори трайни вреди за Европейски Съюз.

През последните месеци дясноцентристката партия все по-често подлага на критика напъните на Европейски Съюз за понижаване на въглеродните излъчвания и разчистване на околната среда - в това число някои съществени съставни елементи на задачата на Европа да реализира климатична индиферентност доникъде на века. "

Той цитира думите й: " Впечатлението ми е, че повода за това държание е, че те се опасяват да попаднат в клопката на крайната десница и да бъдат победени ". Изданието продължава: " Тя сподели, че всеки опит да се откраднат гласове от крайната десница единствено ще послужи за усилване на посланията и поддръжката на извънредно десните партии - които съгласно социологическите изследвания ще реализиран огромни триумфи на изборите. "

Тя прибавя: " В момента се организират избори за Европейски парламент: " В интервютата си за Politico представителите на ЕНП отхвърлиха етикета на популистите, като показаха отстъплението си по някои зелени досиета като отговор на основателните опасения за тяхната тежест - изключително в селските общности. ЕНП остава напълно ангажирана с напъните на Европейски Съюз да обезврежда въглеродните си излъчвания до 2050 година, обявиха те. "

Politico оповестява под заглавие: " Как крайната десница се стреми да се възползва от възмущението на фермерите, с цел да пристигна на власт в Европа ". " Брюксел обмисля незабавни ограничения за подкрепяне на европейската промишленост за произвеждане на слънчеви панели, защото потокът от на ниска цена китайски импорт заплашва локалното произвеждане, а представители на промишлеността предизвестяват, че производителите на континента са " на ръба ". "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР