ЕС може да отстъпи на исканията на британският премиер Борис

...
ЕС може да отстъпи на исканията на британският премиер Борис
Коментари Харесай

ЕС може да отстъпи пред Борис Джонсън

ЕС може да отстъпи на настояванията на английският министър председател Борис Джонсън за предоговаряне на съглашението. Това съобщи европейски посланик, представен от Daily Express.

През вчерашния ден Джонсън прокара закон за краткотрайно разформироване на съвещанията на Народното събрание. Те ще бъдат отсрочени с пет седмици.

Опозицията го упреква, че по този метод желае да предотврати прекарването на закони, които да предотвратят излизането на страната от Европейски Съюз без съглашение. В Европейски Съюз към този момент все по-усилено разискват опцията за сходно развиване на договарянията.

„ В европейския парламент има доста неустановеност. Според чиновници това наподобява като игра на покер с висок залог. Вече се водят диалози за вероятно решение по време на срещата на върха на Европейски Съюз през октомври. Европа може и да бъде заинтригувана от това Джонсън да се почувства като победител, в случай че това подсигури съглашение с Англия “, съобщи дипломатическият сътрудник на Financial Times Майкъл Пийл.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР