ЕС и САЩ водят научно-политически спор: трябва ли или не

...
ЕС и САЩ водят научно-политически спор: трябва ли или не
Коментари Харесай

Да стоят ли яйцата в хладилника и да ги мием ли, има ли разлика между белите и кафявите?

ЕС и Съединени американски щати водят научно-политически спор: би трябвало ли или не би трябвало, би трябвало ли да се мият или не и – представете си – още веднъж имунизациите се оказват решение на цялата тази проблематика. Защото става въпрос за инфекциозно заболяване, което единствено за година е умъртвило 500 американци от 1 млн. инфектирани. Заради това точно на съхранението на яйцата сме посветили нашия сегашен лайфхак.

Първото предписание: яйцата от имунизирани кокошки умерено могат да стоят отвън хладилника 25 дни, а в случай че ги държите на студено в мазето или на балкона нощем – дори 3 месеца. В естествени условия няма нищо ужасно, в случай че не се сварени, да постоят няколко дни отвън хладилника.

По отношение на миенето на яйцата американците постоянно мият с хлор яйцата още във фермите и ги държат наложително в хладилници в магазините. В Европейски Съюз такова предписание няма. Смята се, че химическото измиване може да навреди на естествената отбрана на кутикулата – външното покритие на яйцето.

Второто предписание: НЕ МИЙТЕ ЯЙЦАТА У ДОМА, без значение дали с топла или със студена вода – нищо, че започнахме около ковид да минаваме всичко, което внасяме от магазина първо през мивката. Ако има салмонела, със изгубената естествена отбрана, рискуваме да пръснем инфекцията тъдява в кухнята и в хладилника, предизвестяват специалистите.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР