ЕС и НАТО подкрепят България за решението да изгони 70

...
ЕС и НАТО подкрепят България за решението да изгони 70
Коментари Харесай

ЕС и НАТО подкрепят България за изгонването на руските дипломати

ЕС и НАТО поддържат България за решението да изгони 70 съветски дипломати от София и показват солидарността си с България, заяви Българска телеграфна агенция. В изказване на Европейската работа за външна активност се споделя, че Европейският съюз показва съжалението си във връзка неоснователната опасност на Руската федерация да скъса дипломатическите връзки с България в отговор на решението, което е в цялостно сходство с интернационалното право, да експулсира 70 чиновници на съветското посолство, работили в нарушаване на Виенската спогодба за дипломатическите връзки.

Европейският съюз показва цялостна поддръжка и взаимност с България при тези условия и ще следи от близко обстановката. Подобна непропорционална стъпка от страна на Русия би послужила единствено за по-нататъшната ѝ интернационална изолираност, споделят още от службата на Жозеп Борел.

Говорителят на НАТО Оана Лунгеску също съобщи, че решението на България да експулсира 70 съветски чиновници като задгранични сътрудниците е суверенно и би трябвало да се почита.

“Съюзници от НАТО остро осъждат дългогодишното предизвикателно държание на Русия и опитите ѝ да се намества в демократични процедури и институции и да заплашва сигурността на нашите жители ”, се споделя в мнението на НАТО. Алиансът показва солидарността си с България.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР