ЕС и Китай са се съгласили да имат балансирани търговски

...
ЕС и Китай са се съгласили да имат балансирани търговски
Коментари Харесай

ЕС и Китай се договориха да имат „балансирани“ търговски отношения

ЕС и Китай са се съгласили да имат " уравновесени " търговски връзки след диалозите на ръководителите на европейските институции с китайския водач Си Дзинпин.

Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел бяха на двудневно посещаване в Пекин за диалози с водачите на комунистическата страна, които бяха фокусирани върху разногласията за търговията, държавните дотации и дълбокото разделяне към войната в Украйна.

 
Политически европейските водачи няма да толерират нашата индустриална база да бъде подкопана от нелоялна конкуренция. Ние обичаме конкуренцията. Това ни прави по-добри на ниски цени. Това е добре за потребителите. Но конкуренцията би трябвало да е почтена. Ето за какво ние настояваме за лоялна конкуренция от фирмите, които идват на нашия пазар. Радвам се, че се съгласихме с президента Си, че търговията сред нас би трябвало да бъде уравновесена.
Урсула фон дер Лайен – ръководител на ЕК 

Китай не е удовлетворен от следствието на Европейски Съюз за дотациите за електрически транспортни средства и вероятните ограничавания на блока върху износа на технологии.

Съюзът също по този начин прикани Пекин да употребява въздействието си върху Москва, с цел да помогне за преустановяване на войната в Украйна.

От своя страна Шарл Мишел сподели, че са имали полемики с китайските водачи по отношение на войната Израел-Хамас. Двете страни са се съгласили да „ поддържат съживяването на политическия развой, учреден на решението за две страни “. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР