ЕС ги забранява от 2035 г., но оставя вратичка за

...
ЕС ги забранява от 2035 г., но оставя вратичка за
Коментари Харесай

Забраната на коли на бензин и дизел вдигна цената им на старо

ЕС ги не разрешава от 2035 година, само че оставя малка врата за производителите на свръхскъпи возила.

Смъртният акт на колите с мотори с вътрешно горене, както стана известно решението в Европейски Съюз да не се продават такива коли след 2035 година, в действителност ражда парадоксални трендове на пазара.

Според автодилъри сега цените на малко използвани дизелови коли със документ Евро 6 освен че не падат, а търсенето се усилва и цените вървят нагоре. Още повече че възбраната на Европейски Съюз не стопира потреблението на към този момент купени коли, задвижвани от бензин или дизел.

Поради това някои модели, които употребяват мотор с непосредствено впръскване на горивата, нарастват. Причината - прекъснатите вериги на доставки от много време вършат желанието да се купи нова кола мъчно осъществимо. За напълно нов автомобил се чака сред 4 месеца и една година, а поради основания недостиг малко използваните коли са мощно търсени, написа " 24 часа ".

Търговци описват, че клиенти, купили неотдавна нов автомобил, имали оферти от други клиенти, при които цената даже надхвърляла, въпреки и с малко, тази при вземането на колата от магазина.

Търсенето на дизелови коли се увеличавало, когато става въпрос за огромни лимузини и джипове. При тях разходът на 100 км път е по-нисък спрямо бензиновите мотори и това компенсирало разликите в цената на двата типа гориво, която към този момент доближава 40 ст. на литър. 

Динамиката на тези мотори правела шофирането много удобно, а купувачите се тормозили, че няма да имат същото чувство, в случай че вземат електромобил, настояват търговците. Интерес към по-стари дизели пък имало в дребните обитаеми места. Вероятната причина била, че те са относително евтини и се употребяват за работни коли.

Нерешителните дейности на общините, които действително не вкарват ограничавания за цапащи коли, също подхранвали интереса към возила на бензин и дизел.

Забраната за коли с мотори с вътрешно горене на Европейски Съюз обаче оставя малка врата, от която да се възползват богатите купувачи. След 2035 година остава опцията такива коли да се продават от производители, които вършат до 10 хиляди коли годишно.

Това изключение към този момент доби популярност като поправката  “Ферари ", защото разрешава на фирмите за свръхскъпи коли умерено да търгуват с тях и след 2035-а. Това решение провокира доста рецензии за лицемерие на Европейската комисия, която ограничавала всички без първокласните спортни коли от бутикови производители.

Съгласно решението на Европейски Съюз всеки производител би трябвало да подсигурява, че междинните излъчвания на въглероден диоксид от новорегистрираните му транспортни средства в границите на една календарна година не надвишават избраното от Европейски Съюз количество. Ако те не спазят това ограничаване, ще заплащат солидни санкции - 95 евро за всеки надвишен грам въглероден диоксид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР