Erste Bank Open, четвъртфиналДаниил Медведев – Яник Синер 6-4, 6-2Даниил

...
Erste Bank Open, четвъртфиналДаниил Медведев – Яник Синер 6-4, 6-2Даниил
Коментари Харесай

Медведев е следващото препятствие пред Григор Димитров


Erste Bank Open, четвъртфинал

Даниил Медведев – Яник Синер 6-4, 6-2

Даниил Медведев ще се изправи против Григор Димитров на полуфинала във Виена. Това стана ясно откакто руснакът отстрани Яник Синер във втория мач от днешната стратегия. Мачът оправда упованията на почитателите за оспорван конфликт, като международният №4 още веднъж сподели известни съмнения, само че по-добрата му физическа кондиция наклони везните в негова изгода.

Предстоящият дуел ще бъде шести сред Димитров и Медведев, като досега салдото е 3-2 в интерес на руснака. Последният им конфликт обаче приключи с успех на първата ни ракета – 4-6, 6-4, 6-3 на осминафинала в Индиън Уелс предходната година.

В днешняи конфликт Медведев пласира повече асове (7-4) и направи доста по-малко двойни неточности (9-19). Миналогодишният първенец на US Open завоюва 81% от точките си на първи сервис (31/37) и осъществя три от шестте си брейкпойнта (50%), до момента в който Синер по този начин и не стигна до късмет за пробив.

Началният удар на Медведев стартира да основава проблеми на Синер още през цялото време, като това оказа помощ на руснака да осъществя ранен пробив и да поведе с 2-0. Италианският тенисист сподели доста положително придвижване по корта и на няколко пъти съумя да пласира чудесни къси топки, само че все пак Медведев бе доста стабилен в отбранителен проект и не му разреши да стигне до опция за пробив.

Пред международния №4 се откри сетбол при 5-3, който обаче Синер избави с чудесно воле на мрежата и понижи изоставането си. Медведев обаче продължи да бъде безукорен на сервис и в идващия гейм пред него се откри нов късмет за спечелването на сета. Този път руснакът не сподели никакви съмнения и пласира наспасяем ас за 6-4.

Вторият сет стартира по подобен метод, като Медведев още веднъж проби пръв и натрупа задатък от два гейма при 3-1. Руснакът се приспособява към играта на международния №12 и също завоюва няколко точки след доста сполучливи офанзиви „ сервис-мрежа “. Синер редуцира пасива си, само че силите му не стигнаха за освен това. Медведев продължи да господства и още веднъж направи серия от три следващи извоювани гейма, триумфирайки с 6-4, 6-2 след час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР