Ердоган произнесе историческа реч към сънародниците си:В навечерието на националния

...
Ердоган произнесе историческа реч към сънародниците си:В навечерието на националния
Коментари Харесай

 Ердоган представи визията си Векът на Турция 


Ердоган произнесе историческа тирада към сънародниците си:

В навечерието на националния празник на Турция президентът Реджеп Ердоган показа визията си " Векът на Турция ". Само ден преди този момент съветският президент Владимир Путин произнесе историческа тирада, написа standartnews. com.

На грандиозна гала в столицата Анкара президентът Ердоган насочи апел основаване на " огромна и мощна Турция ". Той сложи пред себе си задача – нова Конституция.

" Една от първите цели на нашата визия за " Века на Турция " е да въведем нова Конституция, която да е плод на националната воля в нашата страна ", разяснява президентът. В събота се навършват 99 години от датата, на която Мустафа Кемал Ататюрк афишира основаването на новата световна Република Турция, обърната към полезностите на Запада.

Ердоган, който вижда в себе си симбиоза сред великите султани на Османската империя и великия общественик Кемал Ататюрк, счита възхода на Турция за неминуем. Според него обаче, спънка пред този напредък е американската надмощие в НАТО. Това той загатна директно след опита за прелом през 2016 година

" Сложихме завършек на играта в страната ни. Надявам се, че по-късно ще сложим завършек на игрите в Сирия, в Ирак, в Либия. Ще сложим завършек на всички игри в Близкия изток, Северна Африка и по целия свят, които се играят със сълзите на почтени хора и страданията на жертвите. Братя, те не са без значение от случилото се у нас. Те са разнообразни подиуми от еднакъв сюжет ", гласеше част от изказването му, предава България Он Еър.

Визията на турския президент за мултиполярен свят, в който ролята на Съединените щати е понижена за сметка на Турция – е визия, която съветският президент Владимир Путин също ненапълно споделя.


" Ердоган е мощен водач, който постоянно взима поради ползите на страната си. Невинаги е елементарно да се работи с него, само че Турция постоянно е била благонадежден сътрудник и имаме доста общи ползи ", установи Путин.

Той акцентира, че Русия няма желание да стане нов хегемон, не желае световна власт - тя отстоява правото си да се развива свободно.

" Историческият интервал на неоспоримото владичество на Запада в интернационалните връзки върви към своя край. Изправени сме пред историческа граница. Пред нас е може би най-опасното, непредсказуемо и в същото време най-важно десетилетие от края на Втората международна война насам ", заключи президентът на Русия.

Путин обаче " е склонен да влезе в историята като някой различен, само че не и като индивида, натиснал аленото копче " за нуклеарна офанзива.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР