Ерата на Роман Абрамович начело на Челси официално приключи, след

...
Ерата на Роман Абрамович начело на Челси официално приключи, след
Коментари Харесай

Челси се отърва от Абрамович и вече е с нов бос

Ерата на Роман Абрамович отпред на Челси публично завърши, откакто клубът разгласи кой е новият притежател. Консорциумът, ръководен от американския предприемач Тод Боели е завоюва състезанието за придобиването на лондонския отбор.

Офертата, която консорциумът постави на масата беше на стойност 4 милиарда английски лири. Договорът към този момент е подписан, като занапред следва договорката да бъде утвърдена от английското държавно управление, както и от Висшата лига. Очаква се всички процедури да бъдат завършени до края на месец май.

Челси е в продажба от март, откакто съветският олигарх Абрамович стана обект на наказания от английското държавно управление поради нашествието на Русия в Украйна.

С публична позиция до медиите досегашният притежател на " сините " отхвърли появилата се информация, че клубът би трябвало да му изплати заем в размер на 1.5 милиарда лири.

Към консорциума на Боели влизат още двама крупни предприемача - швейцарския милиардер Хансьорд Вис и английския вложител Джонатан Голдстийн.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР