Епископската конференция на Католическата църква в България смята Истанбулската конвенция

...
Епископската конференция на Католическата църква в България смята Истанбулската конвенция
Коментари Харесай

Анатема и от католиците: Конвенцията предефинира пола!

Епископската конференция на Католическата черква в България счита Истанбулската спогодба за неприемлива. Това сподели доктор Богдан Пенев, консултант към Епископската конференция на Католическата черква в България по време на социална полемика по законопроекта за одобрение на Конвенцията на Съвета на Европа. Според доктор Богдан Пенев благодарение на конвенцията се прави опит да се реализира нов публичен ред, в който фамилията и традицията се маргинализират, а страната получава бездънен надзор върху тях.

" Безспорно насилието е едно публично събитие, което изисква ограничения на доста равнища. Преди всичко това е възпитанието, образованието, институционални ограничения, а също по този начин и помощ на жертвите. Църквата постоянно е работила по тези въпроси ", съобщи той.

Според него конвенцията не подхваща и не насочва към действителна битка против същинските проблеми, не подчертава върху публикуваното в развлекателната промишленост принуждение.

" Вместо това документът е концептуална, само че също и правна основа за идеологическа и културна гражданска война, която се състои в предефиниране на понятието на пола. Това не е единствено обществена роля ", съобщи доктор Пенев.

В мнение на Католическата черква се споделя още, че Истанбулска спогодба декларира искания за решение на проблеми от витална значителност, само че поражда в същото време голям брой несъгласия и разногласия в страните от Съвета на Европа и провокира повече терзания и разделения в сравнение с да дава решения.

Католиците упорстват народните представители съзнателно да проучват не буквата, а духа на Конвенцията, която е очевидно подвластна на идеологически похвати, към които нашето общество демонстрира забележителна сдържаност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР