Епидемията от коронавирус във Великобритания ще продължи до следващата пролет

...
Епидемията от коронавирус във Великобритания ще продължи до следващата пролет
Коментари Харесай

Британците с отчайваща прогноза за епидемията

Епидемията от ковид във Англия ще продължи до идната пролет и може да докара до заболеваемост измежду 80% от популацията и хоспитализация на 7,9 милиона души, разкри конфиденциален документ от брифинг на здравните управляващи, предопределен единствено за висши чиновници, съобщи " Гардиън ".

Проф. Крис Уити, основният здравен консултант на държавното управление, авансово разказа това като най-лошия сюжет и допусна, че действителният брой ще се окаже по-малък от този. На брифинга обаче излиза наяве, че четири от пет души от популацията се чака да се заразят с вируса.

В документа се споделя, че: " Очаква се до 80% от популацията да бъде инфектирано с Covid-19 през идващите 12 месеца, а до 15% (7,9 милиона души) може да се нуждаят от хоспитализация. "

" За да чуе обществото, че това може да продължи 12 месеца, хората ще бъдат в действителност смутени от това и много обезпокоени от това ", съобщи Пол Хънтър, професор по медицина в Университета в Източна Англия.

" Година е изцяло вероятен интервал. Но все броят болни не е добре оценен от управляващите ", добави Хънтър, специалист по епидемиология.

" Мисля, че ще продължи до лятото, до края на юни ще намалее и ще се завърне през ноември, както нормалният сезонен грип. Мисля, че ще го има постоянно, само че ще отслабне с течение на времето, защото се построява имунитет и против него ", добави той.

Признанието, че вирусът ще продължи да основава проблеми още една година, наподобява подкопава очакванията, че стоплянето на времето през лятото ще го убие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР