Епидемията от холера, която отне живота на 29 души в

...
Епидемията от холера, която отне живота на 29 души в
Коментари Харесай

Увеличават се жертвите на епидемията от холера в Сирия

Епидемията от холера, която лиши живота на 29 души в Сирия, съставлява заплаха по цялата фронтова линия на 11-годишната война в страната и поражда опасения в претъпканите лагери за разселени лица, в които няма течаща вода и канализация, заяви Reuters.

Първите случаи на холера бяха открити на 5 септември в провинция Дейр аз-Зор, след което се разпространиха и в другите региони на страната.

За първи път епидемията се свързва със нечиста вода наоколо до река Ефрат, само че в този момент се популяризира из цялата страна, като се оповестява за случаи в следени от държавното управление и бунтовниците райони. Общо до момента са обявени минимум 2000 случая.

" Как да не се заразя с холера, като канализацията тече тъкмо до палатката ни? ", споделя 60-годишната Собха ал-Джадуе, която живее в лагер за разселени хора в следения от бунтовниците район Идлиб. " Вече не можем да спим или да седим поради миризмите. Преди няколко дни отпадните води се изляха в палатката ми. "

Холерата се популяризира посредством усвояване на инфектирана храна или вода и може да аргументи остра диария. Въпреки че множеството от засегнатите ще имат леки или никакви признаци, холерата може да убие в границите на часове, в случай че не се лекува, се споделя на уеб страницата на Световната здравна организация.

Във войната в Сирия са починали към 350 000 души, откогато тя се развихри след протестите против президента Башар Асад през 2011 година Според Световната здравна организация 55% от здравните заведения в страната не действат поради войната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР