ЕПА / БГНЕСАвстралийката Бид Грок разказа, че е успяла да

...
ЕПА / БГНЕСАвстралийката Бид Грок разказа, че е успяла да
Коментари Харесай

Баба от Австралия разкри коя е най-добрата диета за дълголетие

ЕПА / БГНЕСАвстралийката Бид Грок описа, че е съумяла да доближи почтената възраст от 107 години, с помощта на бирата. Тя изпива всеки ден по една кутийка бира.

В продължение на доста години дамата върви да пазари в магазина в Пърт, откъдето се запасява със своя " балсам на дълголетието ". На 107 години тя живее сама, движи се независимо и се занимава с семейството си, пише LAD Bible.

" Майка ми обича живота и да се смее. Всяка сряда спортува и прави това в продължение на повече от 40 години ", споделя синът Ян Робъртсън.

Най-консумираната алкохолна напитка в света в умерени количества е потребна за здравето, сочат данните от огромно испанско изследване.

Екип от експерти по храненето са изследвали въздействието на множеството алкохолни питиета върху здравето в интервала сред 2007 година и 2020 г. Експертите стигат до извода, че в умерени количества бирата защищава от сърдечно-съдови болести, а също понижава рисковете от диабет и остеопороза. Според тях естествените хранителни субстанции в бирата, а не самият алкохол, носят изгоди за здравето. 

Хората, които пият до една бутилка бира, са по-защитени от сърдечно-съдови болести спрямо трезвениците и тези, които единствено понякога употребяват напитката. Проучването демонстрира също, че при мъжете, които са се отказали от алкохола, съществува доста по-висок риск от нараснала кръвна захар спрямо тези, които пият бира понякога.

Затова експертите стигнат до заключението, че потреблението на бира в умерени количества може да защищити мъжете и от диабет. Благоприятният резултат върху здравето се регистрира при потреблението на не повече от 50 мл бира дневно. 

Бирата понижава и риска от фрактури на костите, твърдят испанските учени. Съдържащите се в напитката съединения взаимодействат със силиция в човешкия организъм, което укрепва костите и зъбите. Алкохолната напитка покачва равнищата на т.нар добър холестерол и контролира обработката на неприятния холестерол, което в огромна степен се дължи на антиоксидантите. Благоприятният резултат се следи при консумация на не повече от 50 грама бира дневно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР