Енрике Тарио: Бившият лидер на Гордите момчета осъден на 22 години затвор за заговор от 6 януари за сваляне на демокрацията

...
Описани като улична банда и група на омразата, Гордите момчета
Коментари Харесай

Описани като улична банда и група на омразата, "Гордите момчета" са определени като терористична група в две държави - Канада и Нова Зеландия.

По време на процеса по-рано тази година помощник-адвокатът на САЩ Джейсън Маккълоу каза в дните след президентските избори в САЩ през 2020 г. обвиняемите са започнали да „призовават за действие, призовават към война, ако предпочитаният от тях кандидат е не е избран".

Тарио направи извинително изявление днес при произнасянето на присъдата си, където беше осъден на 22 години затвор - най-дългата присъда от 6 януари досега.

И докато произнасяше присъдата, съдия Кели каза той се радваше да чуе извинителните коментари, намери забележките за липса.

"Нямам никакви признаци, че той изпитва угризения за действителните неща, за които е осъден", каза той, наричайки изявлението на Тарио " по-добре от нищо."

Бившият лидер на "Гордите момчета" Итън Нордиан осъден на 18 години затвор заради бунтовете на Капитолия на 6 януари

Въпреки че Тарио беше не е присъствал в Капитолия на 6 януари, тъй като е бил арестуван заради действията си на събитие в подкрепа на Доналд Тръмп в дните преди това, прокурорите казват, че доказателствата сочат, че Тарио „стратегически е изчислил ареста си като средство да вдъхнови реакция от страна на своите последователи “.

Преди съдията да произнесе присъдата си, Тарио произнесе разкаятелно изявление, в което се извини на полицията, гражданите на Вашингтон, политиците и семейството си за събитията от 6 януари и действията си.

„На мъжете и жените от силите на реда, които отговориха на обаждането онзи ден, съжалявам“, каза Тарио.

„Винаги съм се опитвал да се придържам към по-висок стандарт и не успях ," той каза. „Провалих се ужасно. Мислех, че съм морално над другите и това изпитание ме смири.“

По време на изявлението си Тарио се опита да обясни действията си до 6 януари, като каза, че мислите му първоначално са били замъглени от гняв от това, че неговият кандидат е загубил изборите и медиите, които той погълна, които затвърдиха тези вярвания.

„Аз бях най-големият си враг“, каза той.

Тарио също се отказа от изявленията, които имаше направи, сравнявайки своя съобвиняем Доминик Пецола с Джордж Вашингтон, изявление, което изглежда раздразни съдия Кели, когато се появи по-рано в процеса.

„Узрях, но цената на тази зрялост беше висока “, каза той, изразявайки съжаление за това, че е разочаровал членове на семейството и за това, че не е успял да присъства на погребението на член на семейството, който според него го е възпитал да бъде по-добър човек.

Тарио също се опита да омаловажи политическите си участие, като каза, че не възнамерява да промени резултатите от изборите на 6 януари, а само планира да отиде да говори на събитие, за да подкрепи Доналд Тръмп и да подкрепи приятелите си.

„Не съм политически фанатик", каза той. „Когато се върна у дома, не искам да имам нищо общо с политика, групи, активизъм или митинги.“

Тарио добави, че няма да каже нищо различно, когато съдия Кели напусне стаята, очевидно препратка към неговият съобвиняем Пецола, който извика „Тръмп спечели“, след като получи 10-годишната си присъда миналата седмица.

„Бог да благослови целия този съд“, каза Тарио в заключение.

Това прекъсване новината се актуализира и повече подробности ще бъдат публикувани скоро.

Моля, опреснете страницата за най-пълната версия.

Можете да получавате известия за извънредни новини на смартфон или таблет чрез приложението Sky News. Можете също да следвате или да се абонирате за нашия канал в YouTube, за да сте в крак с последните новини.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР