ЕНЕРГО-ПРО Мрежи стартира проект за реконструкция на част от въздушната

...
ЕНЕРГО-ПРО Мрежи стартира проект за реконструкция на част от въздушната
Коментари Харесай

Реконструкция гарантира по-сигурно електрозахранване за 3 400 домакинства в Добричко

ЕНЕРГО-ПРО Мрежи започва план за реорганизация на част от въздушната електроразпределителна мрежа в община Добричка на обща стойност 250 000 лв.. Дружеството възнамерява да подмени над 30 000 метра въздушен проводник и 102 стоманобетонни стълба при обща дължина на трасето 10 150 метра. Целта на ремонтните действия е да се поеме възходящата консумация на електрическа енергия и генерация от възобновими енергийни източници в региона на село Карапелит.

Инвестицията се прави като се реконструират уреди напълно в сервитутните зони на електропровода приблизително напрежение, преминаващ през землищата на селата Карапелит, Медово, Енево, Бенковски и Владимирово. ЕНЕРГО-ПРО Мрежи съгласува дейностите си с кметовете на обитаемоте места и ги уведомява за стадиите от ремонта на въздушната електроразпределителна линия в община Добричка.

Заедно с подмяната на детайлите от електроразпределителната мрежа по електрическите стълбове ще бъдат инсталирани 300 птицезащитни маншони, които да защищават птиците при пребиваването им в региона.
Извършената реорганизация по електропровода е част от Инвестиционната стратегия на сдружението за 2017 година Основният ремонт ще увеличи в допълнение надеждността на електрозахранването за близо 3 400 клиенти на компанията в посочените региони.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР