ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги издаде удостоверение за снабдяване със 100% зелена

...
ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги издаде удостоверение за снабдяване със 100% зелена
Коментари Харесай

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги връчи удостоверение за зелена енергия на ERG

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги издаде уверение за доставяне със 100% зелена сила на сдруженията от групата ERG. Компанията е най-големият производител на вятърна сила в Италия с 13% пазарен дял в страната и разполага с централи във Франция, Германия, Англия, Полша, Румъния и България. Към момента е притежател на три вятърни ферми в област Добрич с обща конфигурирана мощ 54 MW.

 

Удостоверението за зелена сила беше връчено на шефа на сдруженията на ERG за България и Румъния Каталина Кристиана Драгой от Ясен Обретенов, Началник отдел продажби на районни клиенти в ЕНЕРГО-ПРО. На среща сред екипите на двете компании бе разисквано развиването на свободния пазар на ток у нас и изискванията за растеж на производството на електрическа сила от ВЕИ.

 

Благодарение на екологично чистата технология на ВяЕЦ за генерация на електричество без лъчение на въглероден диоксид, ERG способства с активността си за понижаване на парниковия резултат в атмосферата и опазване на екологичното равновесие. ERG употребява в своите ветрогенераторни паркове витла със специфична аеродинамична форма, която разрешава да се оползотвори подемната мощ на въздушните маси над земната повърхнина в резултат на топлината на Слънцето и придвижването на Земята.

 

В партньорство с ЕНЕРГО-ПРО групата ERG сполучливо извършва Директивата за силата от възобновими източници. Заложената от Европейските управляващи цел за понижаване на енергийното ползване с 20%, за повишение на енергийната успеваемост с 20% и за 20% дял на възобновимите източници в крайното енергийно ползване през 2020 година е по-известна като проект 20-20-20. Данните за България сочат, че при заложена цел от 16% дял на ВЕИ за 2017 година, 18,2% от силата в страната се създава точно от такива съоръжения.

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР