Енергийният министър вятър го вее на бял катамаран, коментира Румен

...
Енергийният министър вятър го вее на бял катамаран, коментира Румен
Коментари Харесай

Румен Петков: Енергийният министър вятър го вее на бял катамаран

Енергийният министър вятър го вее на бял катамаран, разяснява Румен Петков.

" Енергетиката ни се нуждае от незабавни ограничения за гарантиране на диверсификацията, по този начин както я схващат естествените хора – застраховане на газовата сигурност и газ на най-ниска цена ". Това разяснява пред медиите в Бургас ръководителят на АБВ Румен Петков.

Той акцентира, че изказвания, като „ …ще преговаряме с всички.. “ на процедура значат „ няма да преговаряме с никого, а ще пълним джобовете на мощните на деня или ще купуваме съветски газ през медиатори, с което отново стигаме до пълненето на нечии джобове, разяснява Петков.

„ Служебният министър на енергетиката се държи като човек, който вятър го вее на бял катамаран, и вместо да обикаля тук и там, да организира нужните договаряния и да подсигурява сигурността. Иначе ще дискредитира кабинета, а и този, който го е назначил “, сподели още Румен Петков, представен от пресцентъра на АБВ.

Председателят на АБВ разяснява и състоянието на „ Булгаргаз “, като акцентира, че отишлото си управление на компанията, като се изключи ръководителя на Съвета на шефовете, носи директната отговорност за финансовата злополука на сдружението, защото го е поело със суми по сметките му от 100 млн. лева „ Това държавно управление даде 800 милиона държавен заем на „ Булгаргаз “ за три години при 2% годишна рента. Днес „ Булгаргаз “ дължи 400 млн., от които 105 на Национална агенция за приходите “.

Решението, съгласно Румен Петков, се състои в увеличение на капитала на „ Булгаргаз “, ефикасни и светкавични договаряния за гарантиране на сигурността на доставките на газ на най-ниска цена и цялата истина пред очите на обществото, съобщи настоящо.ком.

Отделно Петков разяснява сагата с Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", фирмата " Евролаб ", която към момента е на пункта, и БАБХ. Той прикани за " ясни отговори " и поздрави служебния министър на земеделието за късата и точна оценка.

„ Много е значимо служебното държавно управление да не се държи като част от предизборния щаб на безделници и измамници. Много е значимо прокуратурата да си свърши работата, другояче става съизвършител. И който изиска оставката на Гешев за безучастие по този случай, ще бъде изцяло прав “, сподели Румен Петков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР