Енергийният министър Росен Христов все пак се появи в Народното

...
Енергийният министър Росен Христов все пак се появи в Народното
Коментари Харесай

Енергийният министър все пак дойде в НС и се скара с депутатите кой си заслужава заплатата

Енергийният министър Росен Христов въпреки всичко се появи в Народното събрание, с цел да участва на разискването на първо четене на Закона за сила от възобновими източници.

Първоначално бе оповестено, че е в командировка и не може да пристигна нито той, нито негов заместител, нито даже шеф на дирекция.

Това принуди депутатите да гласоподават и да задължат Христов да се яви неотложно. След къса 20-минутна отмора, министърът беше към този момент в Народното събрание.

„ Трябваше да започнете с опрощение към всички нас, че по-рано през днешния ден излъгахте, че сте в командировка. Стана ясно, че лъжете. Явихте се и стана по-лошо. Като ви нямаше май беше по-добре. Вместо да си обясните законопроекта, вие разказвате напълно разнообразни неща и най-после казвате депутатите, че са виновни. Това е ваша работа, вие получавате заплата по тази причина, върнете я тогава и ние ще свършим вашата работа “, прикани зам.-председателят на Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

„ Относно качеството на закона, не знам по какъв начин се дефинира, изключително от хора които не са се занимавали с енергетика в никакъв случай през живота си. Крайно време е и вие да започнете да работите. За повече от месец работа, няма държавно управление, няма признати закони, в случай че някой би трябвало да си връща заплатите сигурно не е министърът “, отговори му Христов.

Етикети: Народно събраниеРосен Христов Ска
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР