Енергийният министър каза, че след април месец сме купували пак

...
Енергийният министър каза, че след април месец сме купували пак
Коментари Харесай

Делян Добрев: Всички партии в парламента са внесли законопроект за намаляване на цената на бензина с 1 лев

Енергийният министър сподели, че след април месец сме купували отново съветски газ от съветски медиатори с 30% по-скъпо. Аз освен споделях това - аз се пробвах да го викам, има документи, които потвърждават тази спекулация на „ Продължаваме промяната ". Това сподели депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Това е довело до загуби от 200 милиона месечно за страната, акцентира той. „ Тази цена на газа влиза в цената на всички артикули и услуги ", съобщи Добрев.

Асен Василев е персонално виновен за вреда на страната в размер на 1 милиард поради ненавременното евакуиране на външен дълг, съобщи депутатът от ГЕРБ. „ Вместо да изтегли дълг при започване на годината, когато лихвите бяха 1-2%, той не изтегли подобен дълг, макар че Законът за държавния бюджет го задължава, и остави служебният кабинет да го направи. Служебният кабинет изтегли дълг на 5%. Разликата в тези проценти е 1 милиард лв. ", уточни Добрев.

Всички партии в Народното събрание са внесли законопроект за понижаване на цената на бензина с 1 лев и в границите на идващия месец той ще бъде импортиран и прегледан. „ Реалистично би било от 1 февруари да стартират да получават обезщетения. Сега въпросът е дали обезщетенията ще бъдат единствено за физически лица или ще бъдат и за компаниите. Ако бъдат за всички, тогава компенсацията ще е малко по-малка - това ще покажат плановете и финалните текстове на предложенията ", изясни Добрев.

ГЕРБ счита, че би трябвало да има държавно управление непременно, както и 55% от българите, безапелационен бе той. „ Готови сме да създадем всевъзможни взаимни отстъпки, без несъмнено, да продължаваме на „ Промяната " да подписват покупко-продажби за газа с 30% медиатори, дерогации за „ Лукойл " за милиарди, външни задължения за милиарди. Ако те вземат участие под каквато и да е форма, би трябвало да има контроли, които да не им разрешават да вършат далавери ", уточни депутатът от ГЕРБ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР