Енергийният гигант Бритиш петролиум“ (BP) обяви рекордни годишни печалби в

...
Енергийният гигант Бритиш петролиум“ (BP) обяви рекордни годишни печалби в
Коментари Харесай

BP обяви рекордна годишна печалба от близо 28 млрд. долара

Енергийният колос „ Бритиш петролиум “ (BP) разгласи рекордни годишни облаги в размер на 23 милиарда паунда (близо 28 милиарда щатски долара) след покачването на цените на горивата предходната година вследствие на нахлуването на Русия в Украйна.

Това е най-голяма облага за компанията в 114-годишната ѝ история.

Петролният колос „ Шел “ разгласи рекордни годишни облаги от 32,2 милиарда паунда
Миналата седмица и други компании оповестиха големи облаги за 2022 година, като върхът е на „ Шел “ от 40 милиарда $.

Печалбите доведоха до апели за по-високи налози на енергийните компании на фона на сериозните усложнения на семействата да си заплащат увеличаващите се сметки за ток и газ.

Шефът на „ Бритиш петролиум “ Бърнард Лууни съобщи, че английската компания „ оказва помощ за обезпечаването на силата, от която се нуждае светът и влага прехода към зелена сила “.

Цените на силата започнаха да порастват след края на Covid локдауните, само че потеглиха още по-рязко нагоре през март предходната година, откакто Русия нахлу в Украйна, пораждайки опасения за доставките.

Миналата година английското държавно управление вкара спомагателен налог върху облагите, осъществени от рандеман на петрол и газ в Обединеното кралство.

Първоначално ставката бе 25%, само че в този момент бе увеличена на 35%.

Компаниите обаче могат да понижат размера на налога като отчисляват понесени загуби или разноските за неща като извеждане от употреба на петролни платформи в Северно море.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР