Енергийният експерт Илиян Василев разказа цялата схема, по която цените

...
Енергийният експерт Илиян Василев разказа цялата схема, по която цените
Коментари Харесай

$100 млн. месечно печели Лукойл от спекулации с цени на бг горива, вице Василев да си каже: Топекспертът Ил. Василев

Енергийният специалист Илиян Василев описа цялата скица, по която цените на горивата в България, вместо по евтиния съветски нефт, се ориентират по скъпия Брент, който обаче тук НЕ преработваме, в предаването на Люба Кулезич Честно казано по Евроком.

 

Понеже разликата в цените е 35 $ на барел, по неговите сметки, за Лукойл остава връхнина към 100 млн. $ или близо 200 млн. лева месечно. Цялата скица става през швейцарската компания на руснаците Литаско.

 

Експертът разкритикува, също като 19 минути, съглашателството на вицепремиера А. Василев с монополиста като даде 2 сюжета на каква база почива то – персонален интерес или политическа договорка .

Вместо да се управляват цените, които са лъжливи и да се съберат налозите в милиарден размер, ще се бърка в допълнение в джоба на данъкоплатците с бонуси по 25 ст. на литър. Така ползата на руснаците – пълненето на джобовете на Путин, ще бъде предпазен, а бюджетът ни – двойно ощетен. Същото е с концепцията за понижаване на акциза – той и в този момент е най-ниският в Европейски Съюз, а неплащането му ще бъде още 1 бонус за руснаците, които 12 от 15 година не заплащат и налог облага.

Той изясни, че във военно време цялостният надзор над компанията е станал държавен (беше отхвърлен и досегашният й собственик) на Кремъл. Финансирайки Лукойл посредством бездействието на страната ни да си събира нужното и да отбрани потребителите, което е длъжна да прави, тя налива големи пари непосредствено за войната на руснаците.

Той поддържа концепцията за вдишване от България на контрола върху Лукойл Нефтохим, както към този момент се готви да направи Италия със своя Лукойл - Сиракуза.

 

 Илиян Костадинов

 

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР