Енергийната зависимост е червена лампа, защото когато говорим за стабилна

...
Енергийната зависимост е червена лампа, защото когато говорим за стабилна
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: Завръщаме се към ядрената енергетика

" Енергийната взаимозависимост е алена лампа, тъй като когато приказваме за постоянна енергетика, би трябвало да приказваме за самостоятелност и диверсификация. Необходими са съществени вложения във възобновими източници на сила. Има завръщане към нуклеарната енергетика. " Това съобщи евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Цветелина Пенкова. Тя даде образец със скорошното си посещаване в Япония, където макар случая с " Фукушима " отпреди 11 години, когато имаше много сериозна крачка обратно във връзка с нуклеарната енергетика, в този момент има завръщане към нея. 
По отношение на диверсификацията на нуклеарното гориво, което е проблем и за България, Цветелина Пенкова сподели, че това е проблем и за няколко други страни. Според нея надали ще е елементарно да се откри неруско нуклеарно гориво след 2024 година
За средствата по Плана за възобновяване и резистентност за енергетика Цветелина Пенкова означи, че към 40% от парите за всяка страна трябваше да отидат в посока на развиване на зелена стопанска система, зелена енергетика. 
По тематиката Шенген Пенкова съобщи, че се чака решение за приемане на страната ни в пространството през декември. Тя посочи, че случаите по границата и нещастието от последните дни не би трябвало да се обвързват с въпроса за приемане в Шенген. Пенкова подсети, че България е изпълнила безусловно всички механически условия за приемане.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР