Енергийната политика трябва да се развива на пазарни принципи с

...
Енергийната политика трябва да се развива на пазарни принципи с
Коментари Харесай

Славчо Нейков: Защитата на социално слабите е въпрос, който не трябва да пречи на развитието на енергийния сектор


Енергийната политика би трябвало да се развива на пазарни правила с доста дейна роля на регулаторните структури, до момента в който отбраната на обществено слабите е въпрос, който не би трябвало да пречи на развиването на енергийния бранш. Това разяснява в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " Славчо Нейков, ръководител на Управителния съвет на Института за енергиен мениджмънт, преди кръглата маса за ролята на Неправителствени организации в енергийните политики:

" Темата за енергийната беднотия участва и в подтекста на европейското, и в подтекста на националното законодателство, в това число и в границите на новия енергиен пакет, който се разисква. Проблемът е, че от време на време фокусът се измества и се слага не там, където му е мястото. Не е редно да се приказва за отбрана на обществено слаби в подтекста на енергийната политика. Това е въпрос, който би трябвало да се разисква в подтекста на обществената политика на съответната страна ".

Нейков добави:

" В момента на база на промените, които текат в енергийния бранш освен в България, освен в Югоизточна Европа, а изобщо в Европейския съюз, е неотложно от ден на ден да се чува гласът на неправителствения бранш, като тук включвам освен Научноизследователския институт или други структури, които се занимават повече с доктрина. Тук включваме и представители на бизнеса, които за нас също принадлежат към неправителствения бранш ".

Цялото изявление със Славчо Нейков можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР