Енергийната криза продължава да засяга Европа, инфлацията ще се запази

...
Енергийната криза продължава да засяга Европа, инфлацията ще се запази
Коментари Харесай

Инфлацията ще остане висока до 2024 година

Енергийната рецесия продължава да визира Европа, инфлацията ще се резервира висока до 2024 година, а сюжетът за икономическа криза наподобява неминуем. Тези фактори ще се отразят върху валутния пазар посредством нарастване на волатилността на обменните курсове и ще окаже негативно въздействие върху финансовото положение на сдруженията, считат анализаторите от компанията " Айбанфърст " (iBanFirst).

Волатилността на валутните курсове оказва директно въздействие върху общите стопански условия и по-специално върху веригата за доставки. И през тази година Съединени американски щати може да бъдат най-силно наранени. Например при подобен спад на йената по отношение на $ (спад от 14 на 100 за миналата календарна година) производството в Япония стана доста по-евтино, по отношение на това в Съединени американски щати, до момента в който в предишното производството в Япония беше по-скъпо в съпоставяне със Съединени американски щати. Ако обстановката се резервира същата през 2023 година, това евентуално ще докара до изместване на индустриалните уреди в по-голяма непосредственост до клиентите, написа в разбора.

С наклонността за повишаване на волатилността на валутния пазар, анализаторите на " Айбанфърст " предлагат на българските компании да подхващат ограничения за отбрана от валутния риск, с цел да запазят конкурентоспособността си на интернационалните пазари, предадоха медиите.

" Волатилността на валутните пазари надалеч не е проблем единствено за мултинационалните компании. Тя може да засегне всяка компания с трансгранични интервенции, без значение от нейния размер. Прилагането на тактика за ръководство на валутния риск би трябвало да се обмисли от дадена компания при следните обстановки: когато фактурира своя експорт или други разноски, свързани с бизнеса, в задгранична валута (дъщерни сдружения, заплати и др.), в случай че заплаща за вносни артикули или други услуги в задгранична валута и при отговорности за покупки към задгранични снабдители ", споделя Деан Тодоров, шеф за България в " Айбанфърст ".

Основана през 2013 година, със седалище в Белгия, финтех компанията " Айбанфърст " е контролирана като платежна институция и обслужва клиенти в цяла Европа, написа в известието.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР