Емполи се наложи с 1:0 над гостуващия Лече и сложи

...
Емполи се наложи с 1:0 над гостуващия Лече и сложи
Коментари Харесай

Емполи диша спокойно след минимален успех срещу Лече

Емполи се наложи с 1:0 над гостуващия Лече и постави завършек на серията си от 4 поредни загуби в Серия " А ". Гола означи Франческо Капуто от дузпа в 62-ата минута. С днешния триумф отборът на Паоло Занети събра 31 точки и заема 14-о място в класирането. Лече остана с 27 пункта и се намира на 16-ата позиция.

Срещата стартира с час забавяне поради пожар в съблекалнята на домакините. Наложи се двата тима да бъдат евакуирани. Пожарникарите бързо потушиха огъня и нямаше спънки дуелът да се изиграе.

Преди почивката Емполи доминираше, само че не съумя да се възползва от възможностите си пред вратата на Владимиро Фалконе. Стражът на Лече мазета подъл шут на Франческо Капуто, а Разван Марин стреля в стената от статично състояние. Румънският национал беше много деен и сътвори доста проблеми на отбраната на гостите. 

Най-добрата опция за Емполи през първото полувреме се откри пред Жан-Даниел Акпа-Акпро, само че той прати топката в навън. Котдивоарецът се контузи и в 39-ата минута отстъпи мястото си на Джакопо Фацини. Лече можеше да поведе в самия завършек на полувремето, само че Алексис Блин не извлече максимума от обстановката.

По-добрата игра на Емполи продължи и през втората част. Пробив на левия бек Фабиано Паризи докара до нарушаване в наказателното поле на Мюртен Хюлманд и домакините получиха дузпа. Зад топката застана опитният Капуто, който стреля мощно и тъкмо за 1:0. Не след дълго Емполи можеше да вкара и втори гол, само че Фалконе сподели класа и избави удара на Филипо Бандинели.

До края Лече сътвори единствено едно голово състояние, само че Паризи се намеси и почисти топката пред главата на Валентен Гендрей. Южнаците инкасираха пето следващо проваляне, само че са на 8 точки над зоната на изпадащите. В идващия кръг съставът на Марко Барони ще посрещне водача Наполи, а Емполи ще гостува на първенеца Милан.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР