Емоции, отрицания и хакерска атака в прокуратурата. Това донесе у

...
Емоции, отрицания и хакерска атака в прокуратурата. Това донесе у
Коментари Харесай

Санкционираните по „Магнитски“ – само малка част от много по-голям списък


Емоции, отрицания и хакерска офанзива в прокуратурата. Това донесе у нас новият лист „ Магнитски “.

Международните адвокати са безапелационни, че оповестените през вчерашния ден пет имена са единствено дребна част от доста по-голям лист, който стартира да излиза.

„ Доколкото се приказва в юридическите среди, интернационалните юридически среди, този лист е много по-голям. Всъщност, тази част, която излезе нескрито от Държавния департамент през вчерашния ден, се твърди, че е дребната част от този лист. Най-вероятно, тя е предизвикана от процеси в България, които са свързани с нуклеарната енергетика, с позиции на Европейски Съюз и впрочем “, разяснява юрист Ивайло Дерменджиев.

Всеки от упоменатите може да заведе дело, само че това в правния мир рядко води до повдигане на глобите в Съединени американски щати или във Англия.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели, че Владислав Горанов е бил свободен министър и има вяра, че той ще може да потвърди, че е почтен.

От прокуратурата оповестиха, че от понеделник ще събират най-новата информация за петима. Но, и ще се самосезират, тъй като уеб сайтът им е бил нападнат от съветската федерация

А интернационалните адвокати споделиха, че тези пет имена са единствено началото от един по-голям лист.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отхвърли партия ГЕРБ да има връзка с изнесените данни за корупционни схеми с присъединяване на някогашния финансов министър.

" Аз пред вас настоявам, че нито стотинка, нито лев, и Господ ми е очевидец, не сме получили от въпросния Божков. Дълбоко имам вяра, че той не е отговорен и надълбоко скърбя за децата, тъй като ние огромните може да понасяме всичко и се надявам той да потвърди, че е почтен “, разяснява Борисов.

Владислав Горанов резервира безмълвие, само че второто отричане пристигна от Румен Овчаров, който сподели, че няма офшорни сметки и пет милиона.

„ Покъртен съм, потресен съм от метода, по който сякаш най-великата народна власт, носителят на правдата и истината в международен мащаб, на достойнството и морала, по какъв обикновен, безочлив метод може да оклеветява хора “, разяснява Румен Овчаров.

Малко по-късно обаче прокуратурата подсети, че Овчаров към този момент е наказан на две инстанции, а сега е обвиняем. Другият в листата - Николай Малинов, също, а против други двама има досъдебни производства. Затова в понеделник държавното обвиняване ще изиска от Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност настояща информация и за петимата.

„ Те всички са добре познати на прокуратурата, има и обвиняем, има и наказан, какво значи настояща? Службите за сигурност са тези, които следва да разполагат с информация дали във връзка с тези лица има данни за осъществени закононарушения за корупция и те са длъжни да рапортуват материалите в прокуратурата “, съобщи представителят на прокуратурата Сийка Милева.

От прокуратурата допълниха още, че през днешния ден съветската федерация за следващ път се е пробвала да нападна уеб страницата им.

„ Прави усещане, че днешната хакерска офанзива идва по-малко от 24 часа след оповестяването на новите наказания по световния закон „ Магнитски “, свързани със зловредното съветско въздействие “.

Пред bTV Николай Малинов отхвърли да е подкупвал преди 4 години съдията Андон Миталов, с цел да му позволи да пътува до Москва и да получи медал " Дружба " от Путин, дружно с премия от 2m5 милиона рубли.

“По случая със арбитър Миталов, както и с моя шпионаж, по този начин, както и със случая в този момент, тези американски служители, които търсят под вола теле, още веднъж станаха смешни в очите на българското общество, тъй като аз в никакъв случай не съм имал достъп до обществени финанси - нито до тяхното разпределение нито до тяхното приемане като предприемач “, разяснява Николай Малинов, ръководител на съдружие „ Русофили “.

Очаквайтe глобените по „ Магнитски “ - Румен Овчаров, Николай Малинов, Иван Генов и Александър Николов, с екслузивни изявленията пред Мария Цънцарова. Те ще бъдат посетители на следващия ден в „ Тази неделя “ по bTV.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР