Емисиите метан, които отделят свинефермите, да бъдат превръщани във възобновяема

...
Емисиите метан, които отделят свинефермите, да бъдат превръщани във възобновяема
Коментари Харесай

Свинефермите стават източник на зелена енергия

Емисиите метан, които отделят свинефермите, да бъдат превръщани във възобновима сила.

Тази задача са си сложили фирмите Dominion Energy и Smithfield Foods, като за задачата са основали взаимно дружество между тях, предава CNBC.

Проектът ще бъде развиван в американските щати Северна Каролина, Вирджиния и Юта.

Произвежданата сила ще се употребява за интервенциите на локалните бизнеси и за отопление на семействата.

В изказване от началото на тази седмица от Dominion Energy показват, че обработването на метана от свинефермите ще понижи използването на обичайни първични материали, като природния газ, като също така ще спре парниковите газове от нахлуване в атмосферата.

Възобновяемият природен газ може да бъде съхраняван и доставян до компании и семейства посредством „ съществуващата газопреносна инфраструктура ”, прибавят от компанията.

Базираната във Вирджиния Smithfield Foods се дефинира, като най-големия производител на свинско месо в света, до момента в който Dominion Energy, която е основана в същия щат, разполага с над 6 млн. консуматори в 19 щата.

„ Нашите компании осъзнават нуждата от намаляването на парниковите газове в името на бъдещето на нашата планета ”, споделя Томас Фарел, ръководител на борда на шефовете, президент и изпълнителен шеф на Dominion Energy.

По думите на Фарел, възобновимият природен газ е „ новаторски и потвърден метод за фрапантно понижаване на парниковите газове от земеделската промишленост посредством превръщането им в чиста възобновима сила ”.

profit.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР