Емисиите CO2 от нови автомобили трябва да намалеят с 40%

...
Емисиите CO2 от нови автомобили трябва да намалеят с 40%
Коментари Харесай

Призовават за по-чисти автомобили по пътищата до 2030 г.

Емисиите CO2 от нови коли би трябвало да намалеят с 40% до 2030 година и да се форсира навлизането на пазара на електрически коли и коли с ниски излъчвания.

В проектодоклада, гласуван през днешния ден, евродепутатите предложиха по-амбициозна цел за понижаване на излъчванията от нови коли в Европейски Съюз с 40% до 2030 година (в съпоставяне с препоръчаното понижение от Европейска комисия с 30%, с 2021 година като референтна година), с междинна цел от 20% до 2025 година Подобни цели са сложени и за нови микробуси.

Производителите, чиито междинни излъчвания на CO2 надвишават тези цели, следва да заплащат такса към общия бюджет на Съюза, която ще се употребява за повишение на квалификацията и образованието на служащите, наранени от структурни промени в автомобилния бранш.

Производителите на леки коли ще би трябвало да подсигуряват, че транспортните средства с нулеви и ниски излъчвания (електрически коли или коли, които емитират по-малко от 50г CO2/км) заемат 35% от пазарния дял на продажбите на нови леки пътнически коли и микробуси до 2030 година и 20% до 2025 година /Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР