Емилия Костадинова, родена във Варна, живее в гр. Суворово, с

...
Емилия Костадинова, родена във Варна, живее в гр. Суворово, с
Коментари Харесай

Варненка, пласирала дрога, се размина със затвора


Емилия Костадинова, родена във Варна, живее в гр. Суворово, с главно обучение, неосъждана, не работи.

Тя се призна за отговорен, че на 09.03.2020 година в гр. Суворово, държала за разпространяване марихуана и метамфетамин всичко на обща стойност 139,31 лева, като на същата дата популяризирала на 19-годишен младеж  част от опиата. Второто обвиняване по отношение на нея е, че на 09.03.2020 година в Суворово държала сума от 240 лева, за които знаела, че са добити посредством тежко съзнателно закононарушение – разпространяване на високорискови наркотични субстанции.

Пред съда Емилия съобщи, че схваща обвиняването, признава се за отговорна, схваща последствията от съглашението, непринудено го е подписала и се отказва  от разглеждане на делото по общия ред.

Варненският областен съд, откакто се срещна с направеното съглашение, откри, че същото не опонира на закона и морала и го утвърди.

За осъщественото действие, 34-годишната жена одобри да изтърпи най- тежкото от двете й наложени санкции, а точно " отнемане от независимост “ за период от  2 години, осъществяването на което, да бъде отсрочено с изпитателен период от 4 години и наказване " санкция “ в размер на 5 000 /пет хиляди/ лв..

Наложена й беше и пробационна мярка – " наложителна регистрация по сегашен адрес “ – за период от шест месеца с честота на срещите два пъти седмично. Възпитателните грижи през останалия изпитателен период се разпореждат на районно управление (на МВР) - Девня.

Емилия Костадинова следва да заплати разноските направени по делото в размер на 711,36 лева в интерес на страната по сметка на ОД-МВР-Варна.

Одобреното от съда съглашение е дефинитивно.

Диана Иванова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР