Емилия Груева подаде оставка като член на ръководството на Международната

...
Емилия Груева подаде оставка като член на ръководството на Международната
Коментари Харесай

Българка напусна Международната боксова асоциация с обвинения в недемократичност

Емилия Груева подаде оставка като член на управлението на Международната боксова асоциация (IBA), оповестява insidethegames.biz. Българката обосновава решението си с проблеми в ръководството на организацията.

Груева, която беше определена в управлението на IBA на конгреса в Москва през ноември 2018 година, декларира, че са налице " несъответствуващи управнически дейности ".

" Вече нямам доверие в метода, по който IBA е ръководена, и съм все по-засрамена да съм член на изпълнителния комитет, тъй като мисля, че този комитет е най-недемократичният и непрогледен в историята ", декларира вицепрезидентът на българската федерация. Тя разказва управлението като " доста скрито, манипулативно и следено от външни страни ".

В последните години проблемите в интернационалната федерация сложиха под въпрос наличието на бокса в олимпийската стратегия. Международният олимпийски комитет (МОК) разказа серия условия за промени, с цел да може спортът да остане част от игрите.

Според Груева членовете на комитета не получават достъп до финансови документи, което е едно от условията на МОК. Тя прибавя, че измежду тях има боязън от ръководителя на боксовата асоциация – Умар Кремльов.

" Никога няма да приема мнения на президента на IBA, направени неколкократно, че даже и без олимпийските игри ние въпреки всичко можем да се съсредоточим върху професионалното образуване, ръководство и развиване на спортни събития. Както всички знаем, присъединяване в олимпийски игри е основната фантазия на боксьорите, а имам вяра, че и вашата ", споделя Груева в писмото си, ориентирано към членовете на изпълнителния комитет и към националните федерации.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР