Емил Панчев, шеф на Съюза на българските автомобилисти, направи анализ

...
Емил Панчев, шеф на Съюза на българските автомобилисти, направи анализ
Коментари Харесай

Експерт с потресаващи разкрития за трагедията на Струма: Мантинелата залостила една от вратите и пътниците останали скупчени пред нея в пламъците

Емил Панчев, началник на Съюза на българските автомобилисти, направи разбор на злополуката на " Струма ", при която починаха 45 души. Той изясни пред бТВ, че съгласно него мантинелата се е забила по този начин във вратата, че пасажерите не са съумели да я отворят и по тази причина са са били скупчени на едно място, както оповестиха очевидци.

Както ПИК заяви, към 3 ч тази нощ, рейс, пренасящ пасажери от Северна Македония сред Истанбул и Скопие, се е забил в мантинела на автомагистралата и се е запалил. Според специалисти, в началото се е чул гърмеж, допуска се, че са избухнали туби с гориво. 45 души, измежду които и деца са изгубили живота си в пламъците. Това е най-голямата злополука, ставала в миналото у нас.

По данни на специалисти от мястото на нещастието, пасажерите са били открити овъглени на една купчина. Твърди се, че до вратата е разпозната майка с две деца на ръце. Най-вероятно това е дамата от фамилията с двете близначета на 4 години. Цялото семейство намира гибелта си в автобуса-ковчег.

Седем души са оживели от пъкъла, те са разрушили стъкло и са изскочили на открито. Седмината са настанени в " Пирогов ".

До дни се чака ДНК разбор на труповете, които ще бъдат предадени на околните за погребения.

Тридневен печал оповестиха в Република Северна Македония от на следващия ден. 24 ноември е и ден на печал за България поради жертвите на злополуката и изгорелите в старешки дом 9-има възрастни хора.

Правителството изрича своите съболезнования на околните на починалите. В тяхна памет националните знамена на всички държавни институции ще бъдат свалени на половина.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР