Емил Костадинов стана на 50. Днес легендата на ЦСКА и

...
Емил Костадинов стана на 50. Днес легендата на ЦСКА и
Коментари Харесай

Емо Костадинов става на 50

Емил Костадинов стана на 50. Днес легендата на ЦСКА и националния тим на България празнува половинвековния си празник.

Костадинов прави първите си футболни стъпки в школата на ЦСКА, а през 1990 става част от " Порто ". В богатата си кариера минава още през " Байерн " Мюнхен, " Депортиво " Ла Коруня, " Фенербахче ", " Тигрес " и " Майнц 05 ", напомня бТВ.

Българският нападател печели прозвището си Екзекутора на 17 ноември 1993 година В международна подготовка против Франция на " Парк де Пренс " вкарва свръхестествен гол единствено секунда преди да изтече постоянното време на мача. Резултатът става 2:1 за България и " лъвовете " се класират за Мондиала в Съединени американски щати, където година по-късно стават четвърти в света - героизъм, който надали скоро ще бъде още един от представителния ни отбор. След 69 мача и 26 попадения той поставя завършек на кариерата си в националния тим през 1998 година

Той е първият българин, вкарал гол във край на европейски клубен шампионат - през сезон 1995/96, когато печели Купата на УЕФА с " Байерн " Мюнхен. По това време треньор на баварците е именитият Франц Бекенбауер.

В евротурнирите с екипа на обичания си ЦСКА има 21 мача и 8 гола (7 мача и 3 гола за КЕШ, 8 мача с 4 гола за КНК и 6 мача с 1 гол за Купата на УЕФА).

Успехите на Костадинов са в действителност забележителни. Печели Купата на УЕФА с " Байерн " (1996 г.), също така е полуфиналист в Шампионската лига с тима на " Порто " през 1994 година и за КНК с ЦСКА през 1989 година С " армейците " има и четвъртфинал за КЕШ през 1990 година

Нападателят е троент първенец на България с ЦСКА, 4-кратен притежател на Купата на страната, 2-кратен първенец и 2-кратен притежател на Купата на Португалия. През 1993 година е избрал за Футболист номер 1 на България.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР