Емил Димитров е новият министър на околната среда и водите.

...
Емил Димитров е новият министър на околната среда и водите.
Коментари Харесай

Емил Димитров - Ревизоро официално е новият екоминистър

Емил Димитров е новият министър на околната среда и водите. Предложеният от Вътрешна македонска революционна организация претендент беше подсилен от 111 депутати, 96 гласоподаваха срещу.

Той заменя на поста Нено Димов, който е в ареста до окончателното решение на съда дали да остане арестуван. Димов бе упрекнат в умишлена занемареност, довела до водна рецесия в Перник.

По време на дебатите от ГЕРБ обявиха поддръжка за Димитров. Депутатът Александър Ненков уточни, че има отговорни лица за водната рецесия, които би трябвало да понесат отговорност, в случай че се потвърди тяхната виновност. Той изрази убеденост, че прокуратурата ще потърси отговорност на всеки, който има отношение по рецесията в Перник. По думите му в идващите години ще са нужни по груби сметки 11 милиарда лева за излекуване на ВиК системата в страната.

Българска социалистическа партия гласоподаваха срещу номинацията на новия екоминистър с аргумента, че Емил Димитров няма експертизата. Социалистът Крум Зарков акцентира, че през днешния ден се чудим по какъв начин да доведем вода и по какъв начин да дишаме въздух. "Ваш модел на политическа отбрана е да трансферирате обратно - 10-15 години. Политиката, която водите, ни вкара в XIX век. Върнахме се да търсим храна и вода. Казваме "Не " на предлагането за министър, на вашето държавно управление, на цялата ви политика ", добави Зарков.

Групата "Обединени патриоти " "безусловно " поддържа кандидатурата си. Депутатите от патриотичния съюз обаче обявиха несъгласието си цялата виновност за това, което се случва през последните месеци и изключително водната рецесия в Перник, да бъде трансферирана на един човек – точно на Нено Димов.

„ Не сме съгласни да се политизира този въпрос още повече, че Нено Димов е министър на екологията като специалист. Не сме съгласни с това да бъде вкарван подобен детайл от страна на опозицията

Йордан Цонев от Движение за права и свободи съобщи, че това е деветата поредна оставка в кабинета "Борисов 3 " и всяка от тях била подбудена от опит за потушаване на спешен проблем. "Кризите се появяват изведнъж, падат от небето. Програмата на държавното управление не е фокусирана. Голяма част от рецесиите имат своя произход ", изясни Цонев.

Депутатите от "Воля " напуснаха пленарната зала при гласуването на Емил Димитров за поста.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР