Емил Данчев е неизменна част от историята на ЦСКА. Той

...
Емил Данчев е неизменна част от историята на ЦСКА. Той
Коментари Харесай

Емил Данчев: Искам ЦСКА да сложи още един трофей във витрината!

Емил Данчев е неизменима част от историята на ЦСКА. Той е бил в школата на „ алените ”, а от 1978 до 1983 година завежда интернационалния отдел на „ армейците ”.

През 1993 година става изпълнителен шеф на ЦСКА. Остава на този пост до лятото на 1999 година.

Създава лична мениджърска организация „ ЦСКА АС-23″.

Всички знаят, че Данчев е лицензиран сътрудник на футболисти, а той приказва пред „ Мач Телеграф ” по всички забавни тематики в българския футбол.

– Г-н Данчев, по какъв начин бихте коментирал борбата за купата?
– Действително в шампионата има сериозна конспирация. Като изключим двата гранда Лудогорец и ЦСКА, зад тях дишат във врата им още 3-4 тима, които последните години направиха сериозен напредък в развиването си в позитивна посока. В същото време, макар че отстрани Черно море, Лудогорец получи един доста мощен пестник, нещо което не се беше случвало от доста години – загуби у дома съответно от Черно море.

– Каква е вашата прогноза – кой ще бъде първенец?
– И при ЦСКА, и при Лудогорец, има едно лъкатушене, редуват мощни със слаби мачове, тъй че би трябвало да бъдем търпеливи и да изчакаме. Като потомствен цесекар желая тимът да постави още един трофей във витрината, само че дали ще успее – това не мога да предвиждам.

– Загубата от Лудогорец на „ Армията ” ще окаже ли въздействие върху „ алените ” в директния конфликт, който следва в Разград на 20 май?
– Би следвало това да активизира футболистите, тъй като и те съм сигурен, че жадуват за една купа, най-сетне. За мача съм сигурен, че ще има голямо значение, стига един от двата тима да завоюва. Ако няма победител, интригата ще продължи.

– Лично на вас харесва ли ви регламентът на Първа лига и по какъв начин бихте коментирал това, че кандидатите за купата ще играят единствено по един път?
– Това са елементи. Някакъв правилник би трябвало да има. Въпросът е доста бездънен съгласно мен. Много по-съществена смяна би трябвало да настъпи, а точно, както в доста от европейските цивилизовани страни шампионатът да се менажира от Професионалната лига. Футболният съюз би трябвало да се занимава с детско-юношеския футбол, с мачовете на националните тимове, само че оперативната работа би трябвало да е обвързване на футболната лига. Най-вероятно не в този си тип, тъй като в този момент тя няма потенциала, капацитета, фрагментите, които да го менажират това.

– Цялата „ армейска ” общественост жадува за нов стадион. Каква е вашата позиция по този въпрос?
– Това е нещо, което се чака от всички, в това число деятели, последователи. Последните вести са много обнадеждаващи. Преди доста години още аз самият търсих решение, само че тогава не беше узряла и страната ни за подобен вид решение. Позитивното е, че се откри такова. Останалото е въпрос на техника и менажиране от страна на притежателя и на управлението.

– Кое е по-добре – 16-хиляден нов стадион или по-голямо оборудване отвън София?
– Новото оборудване вярно остава в „ Борисовата градина ”. Първата причина е сантиментална. Това е Меката на ЦСКА. Все едно човек да си смени родината, града или къщата. Там е основан в някаква степен ЦСКА и стадионът според мен би трябвало да си остане там. Един нов стадион може да бъде катализатор за ЦСКА в рекламно и финансово отношение. Той най-вероятно ще бъде много атрактивен за нови спонсори, само че не “донори и благотворители ”, а за нещо отсреща...
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР