еметресение с магнитуд 6,3 по Рихтер разтърси Хърватия. Първият трус

...
еметресение с магнитуд 6,3 по Рихтер разтърси Хърватия. Първият трус
Коментари Харесай

След мощното земетресение в Хърватия, разказ на българка

еметресение с магнитуд 6,3 по Рихтер раздруса Хърватия. Първият трус бе последван от вторични, като два от тях са били със мощ над 4-а степен.

Два града в Хърватия са сринати, доста хора остават без дом. Информации сочат, че хора са прекарали нощта под намерено небе. Жертвите след труса са към този момент седем, осведоми

Bългарката Катя Койчева, която живее в България споделя, че в Загреб земетресението се е усетило по-слабо. Петриня и Сисак са доста тежко наранени.

"За първи път нощес се появиха фрагменти от селата към тези градове. Те са изцяло сринати. Броят на жертвите пораства ", споделя още тя.

Койчева сподели, че вторичните земетресения към момента не престават. Паниката съгласно българката също.

"Хората несъмнено нямат новогодишно въодушевление ", добави тя.

Европейската комисия задейства механизма за гражданска отбрана в Хърватия. В страната са пристигнали еврокомисари за среща с управляващите. До през вчерашния ден помощ са обезпечили голям брой страни, измежду които и България.

"До момента са се отзовали 13 страни от Европейски Съюз и Турция. Пристигнаха строителни машини, които да подкрепят възобновяване на къщите. Помощ има ", уточни ръководителят на представителството на Европейската комисия в Загреб.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР