Емблематичните за София жълти павета, оказва се, трябва да бъдат

...
Емблематичните за София жълти павета, оказва се, трябва да бъдат
Коментари Харесай

Нов проблем с жълтите павета нагорещи страстите в София

Емблематичните за София жълти павета, става известно, би трябвало да бъдат пренареждани. Само 7 месеца след ремонта на бул. " Цар Освободител " пред Народното събрание паветата са много разместени и тук-там дистанцията сред тях доближава 10 см, съобщи Българска национална телевизия.

Изпълнителят на публичната поръчка и общината показват като причина метода по пренареждането и условията на културното министерство за опасване на културното завещание.
-->
Най-разместени са паветата в дейната лента пред Народното събрание. Няма по какъв начин да стартира нов ремонт без да бъде затворен секторът за придвижване. След обява на " Спаси София " предходната седмица имаше велошествие, с цел да се види какво е положението на настилката.

" Би трябвало да има детайли, които да не пречат и да не повредят павето, когато би трябвало още веднъж да се пренареди. Има модерни материали, които не биха навредили на павето, тъй че при последващо слагане и пренареждане то да не се унищожи ", изясни пътният специалист инж. Ангел Попов.

По думите му, преди да бъдат извадени паветата, фирмата-изпълнител е извадила снимков материал по какъв начин са ситуирани преди да бъдат разрушени. И хората, които са ги правили преди 40 години са се съобразили с това, добави специалистът.

От фирмата-изпълнител споделиха, че при възобновяване на трасето пред Народното събрание детайлът, който е заложен за осъществяване при пренареждане на паветата посредством използване на достоверна технология, съгласувана с Националния институт за недвижимо културно завещание, при започване на ХХ век жълтите павета са редени върху " пясъчна възглавница " без свързващ детайл. След стартирането на придвижването обаче, поради натоварения трафик се получава обаче разбъркване в хоризонтална посока. Приложената технология е учредена за леко и пешеходно придвижване най-много до 50 МПС-та дневно, в това число и спешни коли.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР